Neurologie

Onze neurologen houden zich bezig met de diagnose en behandeling van aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg, het zenuwstelsel en de spieren. De neurologen onderzoeken klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, dubbelzien, gangproblemen, verlammingsverschijnselen, beven, slaapproblemen,...
Lebbink

Het team

Neurologische klachten

Heb je last van neurologische klachten? Dan kan je terecht bij een neuroloog in AZ Zeno. Onze neurologen zijn er om jou te helpen, wat je klacht ook is. Binnen ons ziekenhuis beoefenen we neurologie in de volle breedte van het vak.

Neurologische klachten kunnen heel uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan pijn zoals hoofdpijn, aangezichtspijn, nekpijn, rugpijn of pijn in je armen, benen of romp. Ook spierpijnen, tintelingen of een doof gevoel in de huid kunnen erop wijzen dat er iets aan de hand is.

Daarnaast kunnen klachten zoals duizeligheid, dubbelzien of andere problemen met je zicht voorkomen. Misschien merk je veranderingen in je spraak, heb je moeite met lopen of stappen, of ervaar je abnormale bewegingen, krampen of bevingen.

Ook problemen met slapen, geheugen of gedrag, aanvallen zoals flauwvallen of epileptische aanvallen, en uitval van zintuigen zoals gehoor, reuk of zicht horen bij neurologische klachten. Soms zijn er zelfs algemenere symptomen, zoals vermoeidheid, spierzwakte of een verminderd functioneren, zowel fysiek als psychisch.

Bij AZ Zeno nemen we al jouw klachten serieus. Ons team staat voor je klaar om samen op zoek te gaan naar de oorzaak en je de juiste zorg te bieden.

Verwante afdelingen

Ambulante revalidatie

Ambulant revalideren houdt in dat je tijdelijk één of meerdere keren per week in het ziekenhuis langskomt om te revalideren, alleen of in een groep. Dit kan in onze campus te Knokke en in onze campus te Blankenberge.

Meer over deze afdeling

Logopedie

Als je spraak-, taal-, stem- of slikproblemen hebt, dan kan je bij één van onze gespecialiseerde logopedisten terecht. Ben je opgenomen in het ziekenhuis? Dan komt de logopedist naar de afdeling waar je bent opgenomen voor de behandeling. In de andere gevallen behandelt de logopedist jou in het ambulant revalidatiecentrum in Knokke of in Blankenberge. Een logopedist wordt altijd ingeschakeld door een arts, bijvoorbeeld de kinderarts, de neuroloog of de NKO-arts. Je kan ook doorverwezen worden door je huisarts.

Meer over deze afdeling
De inhoud van deze pagina is bijgewerkt op 03 december 2024

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.