Neurologie

Lebbink

Het team

Neurologische klachten

Als patiënt kunt u last hebben van neurologische klachten. Daarvoor kunt u de neuroloog raadplegen. Binnen AZ Zeno beoefenen we de Neurologie in de volle breedte van het vak: denk aan diverse pijnen zoals hoofdpijn, aangezichtspijn, nekpijn, rugpijn, pijn in armen en/of benen, pijn in de romp, spierpijnen, tintelingen, verlammingsverschijnselen 1 of 2 zijdig, doofheid/voosheid aan de huid 1 of 2 zijdig, duizeligheid, dubbelzien en andere problemen met het zien, spraakproblemen, plotselinge of langzamer ontstane problemen bij stappen en lopen, abnormale bewegingen, krampen, slaapproblematiek, uitval van andere zintuigen zoals het gehoor, spraak, reuk, gezichtsvermogen, geheugen achteruitgang, acute verwardheid, beven van armen, benen, romp en/of hoofd, gedragsproblemen, aanvallen zoals flauwvallen en epileptische aanvallen, maar soms ook ziekten met algemenere klachten zoals moeheid, gedrag veranderingen, algehele spierzwakte, verminderd functioneren psychisch en/of lichamelijk, en aandoeningen door toxische problemen (drugs, alcohol en andere schadelijke chemische stoffen).

Verwante afdelingen

Ambulante revalidatie

Ambulant revalideren houdt in dat je tijdelijk één of meerdere keren per week in het ziekenhuis langskomt om te revalideren, alleen of in een groep. Dit kan in onze campus te Knokke en in onze campus te Blankenberge.

Meer over deze afdeling

Logopedie

Als je spraak-, taal-, stem- of slikproblemen hebt, dan kan je bij één van onze gespecialiseerde logopedisten terecht. Ben je opgenomen in het ziekenhuis? Dan komt de logopedist naar de afdeling waar je bent opgenomen voor de behandeling. In de andere gevallen behandelt de logopedist jou in het ambulant revalidatiecentrum in Knokke of in Blankenberge. Een logopedist wordt altijd ingeschakeld door een arts, bijvoorbeeld de kinderarts, de neuroloog of de NKO-arts. Je kan ook doorverwezen worden door je huisarts.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.