Tijdens je opleiding kom je via stages in contact met het werkveld. Een leerrijke ervaring die je helpt om je vaardigheden kennis in de praktijk om te zetten. Binnen het ziekenhuis zorgen wij voor een warme en persoonlijke begeleiding van studenten.
Als student kan je binnen het AZ Zeno stage lopen het departement zorg en de ondersteunende diensten:
Wil je graag bij ons stage lopen? Vraag dan je stageplaats aan door contact op te nemen met de opleidingsverpleegkundige. Die aanvraag moet je minstens 1 maand voor de eventuele start van je stage versturen. Vermeld daarbij zeker de volgende gegevens:
Nadat je je aanvraag hebt ingediend, kan je je binnen de 7 werkdagen aan een antwoord verwachten.
Indien je om bepaalde reden(en) je geplande stage niet kan starten of je stage wilt annuleren, gelieve ons dan binnen een week voor de start van je stage te verwittigen. Op die manier kunnen we vrijgekomen plaatsen tijdig aan andere studenten toewijzen.
Je kan je stage annuleren door contact op te nemen met de opleidingsverpleegkundige per campus of met de stagecoördinator:
Om je stage vlot te laten verlopen, hebben we alvast enkele richtlijnen gebundeld. Lees ze zeker aandacht door voor de start van je eerste stagedag.
Voor een veilig en goed verloop van je stage is het van essentieel belang dat je de veiligheidsrisico's van de dienst van je stage loopt doorneemt en kent. Op je eerste stagedag zal de opleidingsverpleegkundige deze ook samen met jou overlopen. Hierbij verklaar je dat je op de hoogte bent van de mogelijke (veiligheids-)risico's van de dienst waar jij stage loopt.
Hieronder vind je de werkpostfiches per stageplaats terug. Klik op de link voor de nodig informatie.
Campus Knokke-Heist:
Campus Blankenberge:
Beide campussen:
Voor de start van je stage mail je het ingevulde en getekende stagecontract door naar de juiste opleidingsverpleegkundige:
Indien er een raamovereenkomst is met de onderwijsinstelling is dit niet van toepassing.
Een stage kan niet starten zonder geldige gezondheidsbeoordeling. Mail daarom een kopie (in pdf) van het formulier 'gezondheidsbeoordeling' door te mailen voor de start van je stage naar de juiste opleidingsverpleegkundige:
Dit formulier is enkel van toepassing voor stage met patiëntencontact.
Om je stage goed en vlot te laten verlopen, lees je best de algemene infobrochure voor de start van je stage.
Op de verschillende diensten is er daarnaast ook een stagebundel opgesteld met een korte voorstelling per afdeling. Lees die bundel goed door zodat je goed voorbereid bent op je stage. Onze gemotiveerde stagementoren kijken alvast uit naar je komst en begeleiding.
Stagebundels campus Knokke-Heist:
Stagebundels campus Blankenberge:
De onthaalmomenten op campus Knokke-Heist gaan door op maandag en donderdag. Op campus Blankenberge is er enkel een onthaalmoment op maandag. De opleidingsverpleegkundige geeft de datum en het uur van jouw onthaalmoment tijdig aan je door, meestal is dit rond 8.00 u. Naast een introductie krijg je een rondleiding op de campus.
Tijdens het onthaal komen ook de volgende documenten aan bod:
Op je eerste stagedag bespreek je in overleg met de mentor jouw stage-uren. Die uren zijn dienstspecifiek. De gepresteerde uren worden afgetekend door de mentor of leidinggevende.
Het is belangrijk dat je een week op voorhand contact opneemt met de hoofdverpleegkundige van de dienst waar je stage zal lopen. Dat kan tussen 8.00 u. en 17.00 u.
Check hier de contactgegevens van de hoofdverpleegkundige per dienst.
Bij de start van je stage ontvang je een toegangsbadge. Die kan je op de eerste stagedag ophalen aan de kassa (dit gebeurt tijdens het onthaalmoment). We vragen steeds een waarborg van €20,00. Die waarborg krijg je terug aan het einde van je stage als je de badge indient aan de kassa.
De openingsuren van de kassa zijn:
Draag de badge altijd zichtbaar op je kledij ter identificatie. Elke dag moet je de badge opladen om een generieke toegang te verkrijgen in campus Knokke-Heist. Alle toegangsmomenten worden geregistreerd. Er zijn vier oplaadplaatsen: aan de inkom (lift A), aan de receptie (postlokaal), in de kleedkamers en op de Urgentiedienst.
De badge is bedoeld voor persoonlijk gebruik en mag niet uitgeleend worden. Bij verlies, beschadiging of geen teruggave, moet je het ziekenhuis hiervan op de hoogte brengen zodat onbevoegden de badge niet kunnen gebruiken. Ben je de badge toch kwijt? Aan de kassa kan je een nieuwe badge aanvragen, mits het betalen van een bijkomende waarborg.
In onze bistro hebben we dagelijks een ruim aanbod aan koude en warme maaltijden. Vanaf 7.00 u. kan je ook terecht in de broodjeszaak naast de bistro voor een koffie, broodje of koffiekoek.
Op vertoon van je badge, geniet je van de personeelstarieven. Als student betaal je met je bankkaart, het is niet mogelijk om te betalen met je badge zoals de vaste medewerkers.
Hieronder vind je de openingsuren van de bistro:
Studenten mogen op beide campussen gebruik maken van de parking van het ziekenhuis. Er is ook een fietsenstalling voorzien met toegang van een badge.
Bekijk hier de bereikbaarheid van elke campus.
Tijdens het onthaalmoment wordt er informatie gegeven over de kleding automaat en lockers.
Voor de campus Knokke is enkel toegang mogelijk via de badge. De kleding automaat wordt ter beschikking gesteld aan de student gedurende de stageperiode. De kleedkamer bevindt zich op niveau -1.
Op de campus Blankenberge is een kleedkamer met studentenlockers voorzien op niveau -1.
Omkleden op de afdeling of thuis wordt niet toegelaten.