Vrijwilligers

Ontmoet ons op de infomomenten en ontdek of vrijwilligerswerk iets voor jou is

  • AZ Zeno campus Knokke-Heist
    Woensdag 29 mei om 10:00 – zaal Hazegras 2
  • AZ Zeno campus Blankenberge
    Vrijdag 14 juni om 14:00 – zaal De Wandelaar

Bij voorkeur ontvangen wij een berichtje of telefoontje als je naar het infomoment komt. Je kan onze coördinator Véronique Defruyt bereiken via veronique.defruyt@azzeno.be of T 050 534 205

Meer aandacht voor de patiënt dankzij inzet vrijwilligers

Graag met mensen omgaan, sociaal vaardig zijn, luisteren, geduldig en positief zijn … We vragen niet weinig van onze vrijwilligers. Bij AZ Zeno geven meer dan 150 vrijwilligers het beste van zichzelf om het verblijf van de patiënt zo aangenaam mogelijk te maken.

De belangrijkste taak van onze vrijwilligers is om patiënten, familie en bezoekers zich welkom te laten voelen. Een ziekenhuisopname en -verblijf gaat vaak gepaard
met onrust en onzekerheid. Tussen de zorg van artsen en verpleegkundigen door staan onze vrijwilligers je bij door vragen te beantwoorden of simpelweg een babbeltje te slaan. Ze hebben geen vast schema en kunnen flexibel en rustig met de patiënt omgaan.

Mix van taken

Ook op de spoedafdeling zijn er vrijwilligers om je bij te staan. Ze wachten er samen met mensen, stellen hen gerust, vangen familie op die nakomt … We kijken erop toe dat wie hier aan de slag gaat min of meer een medische achtergrond heeft, zodat hij/ zij de situatie kan inschatten en niet snel panikeert.

Wie zich aanbiedt als vrijwilliger kan kiezen uit heel wat diverse taken. Van het bezoek van eenzame patiënten, bloemen verzorgen of de boetiek uitbaten tot
patiëntenvervoer, onthaal en begeleiding bij therapie. Drie tot vier keer per jaar organiseren we een infosessie voor alle geïnteresseerden en overlopen we alle opties.

Dankbaar voor hun engagement

Onze vrijwilligers zijn gemiddeld één dag per week aanwezig, meestal in een shift van zo’n 2 à 4 uur. We zorgen voor voldoende afwisseling en taakverdeling zodat er geen problemen ontstaan als iemand onverwacht moet afzeggen. Motivatie is enorm belangrijk, aangezien we geen vergoeding kunnen aanbieden. Af en toe regelen we wel een kleine attentie, en jaarlijks organiseren we een vrijwilligersfeest en uitstap. Ook op de AZ Zeno-nieuwjaarsreceptie zijn alle vrijwilligers welkom!

Heb je enkele uurtjes vrije tijd per week, en wil je ook graag als vrijwilliger aan de slag bij AZ Zeno? Contacteer Véronique Defruyt, coördinator vrijwilligers, en zij nodigt je graag uit voor een van de infomomenten!

Mail Véronique
Az Zeno 15 06 18 223
Az Zeno 15 06 18 131
Az Zeno 15 06 18 222

Word vrijwilliger bij AZ Zeno

Adres
Voorkeur campus
Op welke dagen ben je beschikbaar? (ook halve dagen waarop je beschikbaar bent, mag je aanduiden)

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.