Thorax-Neurocentrum

Az Zeno 15 06 18 177

Contacteer onze dienst

Knokke-Heist

De dienst Thorax-Neuro behandelt patiënten met hart-, long- en neurologische problemen. Naast de gewone opname zijn er ook stroke-units aanwezig en kan je op de dienst terecht voor een slaaponderzoek. De dienst bevindt zich op campus Knokke-Heist.

Locatie & bezoekuren

Campus Knokke-Heist

LIFT A - 3de verdieping

14.00 u. - 20.00 u.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Op de afdeling Thorax-Neuro kan je terecht voor de volgende pathologieën:

  • Cardiologie of hartproblemen: hartinfarct, hartritmestoornissen ...
  • Pneumologie of longproblemen: pneumonie, longtumoren, longziekten ...
  • Neurologie of problemen in de hersenen, ruggenmerg of zenuwen: CVA, TIA, epilepsie, slaaponderzoek ...

Zo werkt onze dienst

De afdeling beschikt over 40 bedden, een slaaplabo en een stroke-unit met vier bedden. Dat is een ruimte waar patiënten in de acute fase na een beroerte verzorgd worden.

Wij zijn een multidisciplinair team, bestaande uit cardiologen, pneumologen, neurologen, verpleegkundigen, logopedisten, ergotherapeuten, kinesisten, diëtisten, psychologen en de sociale dienst. Samen zorgen we voor een optimale begeleiding van de patiënt.

Wij werken met een systeem van team-verpleging. Volgens die filosofie zijn bepaalde verpleegkundigen verantwoordelijk voor een bepaald aantal patiënten. Elk team heeft een teamleider die de patiënt en zijn/ haar familie ten alle tijde te woord kan staan bij vragen of problemen.

De afdeling heeft een living en terras waar patiënten en familie tot rust kunnen komen buiten de muren van de ziekenhuiskamer.

Wie is wie

Kimbuy

Kimberley De Buyzere

Hoofdverpleegkundige
Tinbis

Tine Bisschop

Adjunct-hoofdverpleegkundige
Miebae

Campus Knokke-Heist

Mieke Baervoets

Sociale dienst

Ambulante revalidatie / Thorax-neurocentrum / Moedercentrum / Kindcentrum / Kritieke zorg / Spoedeisende zorg / Dialyse

Verwante afdelingen

Ambulante revalidatie

Ambulant revalideren houdt in dat je tijdelijk één of meerdere keren per week in het ziekenhuis langskomt om te revalideren, alleen of in een groep. Dit kan in onze campus te Knokke en in onze campus te Blankenberge.

Meer over deze afdeling

Logopedie

Als je spraak-, taal-, stem- of slikproblemen hebt, dan kan je bij één van onze gespecialiseerde logopedisten terecht. Ben je opgenomen in het ziekenhuis? Dan komt de logopedist naar de afdeling waar je bent opgenomen voor de behandeling. In de andere gevallen behandelt de logopedist jou in het ambulant revalidatiecentrum in Knokke of in Blankenberge. Een logopedist wordt altijd ingeschakeld door een arts, bijvoorbeeld de kinderarts, de neuroloog of de NKO-arts. Je kan ook doorverwezen worden door je huisarts.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.