Onze waarden & visie

AZ Zeno biedt basiszorg van topkwaliteit, aangevuld met topzorg in specifieke niches. Het ziekenhuis wil een baken zijn in de gezondheidszorg voor de regio Noord-West-Vlaanderen, gaande van De Haan tot Brugge over Maldegem met inbegrip van West-Zeeuws-Vlaanderen, en dat zowel voor de inwoners als voor de tweedeverblijvers en toeristen in de regio.

Onze waarden

 • Vernieuwend
 • Verbonden
 • Warm
 • Competent
 • Gastvrij

Warm & patiëntgericht

De mens in de patiënt staat centraal. Vrijwilligers verwelkomen je in onze inkomhal en wijzen je vriendelijk de weg. Op alle kamers vind je tevredenheidskaartjes waarmee we opmerkingen en input verzamelen. Er is op elke kamer ook een volwaardig extra bed beschikbaar, zodat er makkelijk iemand kan overnachten indien de patiënt dat wenst. De komende jaren willen we nieuwe horizonten verkennen (extra, niet-medische zorg) zoals bijvoorbeeld muziek- en gesprekstherapie, mindfulness, het dichter betrekken van familie en vrienden van de patiënt … Net dat ietsje meer waar patiënten echt behoefte aan hebben.

Kwaliteit en topzorg zijn onlosmakelijk gelinkt aan competent en vernieuwend werken. Onze nieuwe en vernieuwde campussen in Knokke, Blankenberge en Maldegem zijn daar een mooi voorbeeld van. Dat het gebouw er mooi uitziet is leuk meegenomen, maar de echte waarde schuilt binnenin. Onze medewerkers kunnen er aan de slag in optimaal ingerichte zorgruimtes, met de nieuwste technologie. We dagen iedereen binnen AZ Zeno uit om zijn/ haar vaardigheden up-to-date te houden en continu bij te leren met het oog op de toekomst.

Geëngageerd samenwerken

De waarden warm, gastvrij en verbonden zijn nauw met elkaar verweven. Enerzijds zijn we verbonden door onze samenwerking binnen de zorggroep Oostkust en het KOM-netwerk. Anderzijds gaan we op zoek naar lokale partners zoals o.a. bioboer Lieven in Knokke, waar we onze eigen moestuin hebben met biologische groenten. Bovendien zijn we ook met elkaar verbonden op de werkvloer: we betrekken personeelsleden meer bij het beleid, we zoeken nieuwe samenwerkingen tussen verschillende diensten en collegialiteit speelt een grote rol.

Visie

 • Een eigentijds zorgconcept
 • Kwaliteitsgedachte
 • Warmmenselijkheid, vriendelijkheid, persoonlijk contact
 • Nieuwe omgeving
 • Interne en externe communicatie
 • Het verleden was goed, maar de toekomst wordt nog beterAZ Zeno maakt deel uit van het ziekenhuisnetwerk KOM (Kust, Ommeland en Meetjesland) en wil, samen met zeven andere zorginstellingen, kennis en expertise bundelen om de zorg dicht bij de patiënt te brengen.

Meer over het KOM-netwerk
Nadat een pokkenepidemie in de jaren 1890 onze gewesten teisterde, nam Adolf Dhondt in 1894 in de gemeenteraad het initiatief om in Blankenberge een "hospitaal" te bouwen. Het was de eerste stap richting AZ Zeno zoals het vandaag op de kaart staat.
Duik in onze geschiedenis

AZ Zeno is slechts een deel van een netwerk van welzijnszorginitiatieven in de regio van de Oostkust. Het netwerk omvat volgende initiatieven.

Lees meer over de Zorggroep Oostkust

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.