Wat is de kostprijs van mijn opname?

Vraag je je af wat een bepaalde ingreep of opname ongeveer kost? Hier vind je snel een prijsindicatie van de meest voorkomende opnames & ingrepen. Let op: deze simulator geeft je een goed beeld van de kostprijs, maar de exacte prijs kan variëren naargelang de ligduur, verzekering en jouw persoonlijke situatie. De opgegeven prijzen houden ook geen rekening met een eventuele terugbetaling door jouw hospitalisatieverzekering.
06 01 2022 Afb 124

Zoek op ingreep of specialisme

Hoe berekenen we deze prijzen?

  • Over deze prijsraming

    Deze prijsraming geeft de gemiddelde kostprijs van de ingreep weer en is hoofdzakelijk gebaseerd op facturen van het voorbije kalenderjaar. Het betreft gemiddelde en historische bedragen, op basis van een groep van opgenomen patiënten en gekoppeld aan een kamerkeuze, een gemiddelde verblijfsduur en uw verzekeringsstatus (of en hoe u verzekerd bent bij een Belgisch ziekenfonds). De raming wordt u louter informatief verstrekt, zonder dat deze enige verbintenis in hoofde van AZ Zeno creëert; de uiteindelijke werkelijke kostprijs kan verschillend zijn. In geen geval kunnen rechten ontleend worden aan deze simulatie, het resultaat van de berekening geldt niet als een bindende afspraak. De prijsraming is geldig tot maximaal 6 maanden na de datum van opmaak van de prijsraming

  • Wat omvat deze prijsraming?

    De prijsraming omvat enkel de kosten verbonden aan uw (dag)opname. Kosten van pre-operatieve vooronderzoeken en post-operatieve controle-raadplegingen zijn hier niet in vervat. Ook diverse kosten zoals extra maaltijden, kosten voor inslapende personen, … zijn niet inbegrepen in de prijsindicatie. Een overzicht van deze diverse kosten en hun respectievelijke prijs kan u bij de dienst opname bekomen.

    De erelonen bevatten het ereloon van alle behandelende artsen. Indien van toepassing zijn hierin ook de erelonen van paramedici (kinesist, …) en kosten van medisch technische onderzoeken (klinische biologie, medische beeldvorming, …) opgenomen.

  • Wat met "laagvariabele zorg" (LVZ)

    Indien het verblijf in aanmerking komt voor het principe van de “laagvariabele zorg” (LVZ) zullen de meeste erelonen vervangen worden door een forfaitair bedrag dat ziekenhuisonafhankelijk is. Het al dan niet toepasbaar zijn van het principe van laagvariabele zorg is echter pas definitief na de ziekenhuisopname op basis van de effectief toegediende zorg en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt.

  • Waarom is een exacte prijsberekening niet mogelijk?

    De complexe, snel evoluerende ZIV- en ziekenhuiswetgeving maken het niet mogelijk om exacte prijsberekeningen te maken. De uiteindelijke kostprijs van een ingreep wordt bovendien mede bepaald door een aantal variabele factoren, die niet in de simulatie kunnen voorzien worden, zoals de algemene toestand van de patiënt, bepaalde (bijkomende) medicatie en materialen (implantaten, prothese- en synthesemateriaal, …), eventuele extra onderzoeken of ingrepen, complicaties enz. Bovendien is het mogelijk dat recente prijswijzigingen nog niet zijn opgenomen in de raming.

    AZ Zeno stelt alles in het werk om de juistheid van de in de prijsraming vervatte informatie op het ogenblik van de opmaak ervan te garanderen. Ondanks deze continue inspanningen kan AZ Zeno niet aansprakelijk worden gesteld voor enige fouten of tekorten noch voor onnauwkeurige, ontbrekende of verouderde gegevens. AZ Zeno is evenmin aansprakelijk voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met de prijsraming, dan wel de onmogelijkheid daarvan.

    Om mogelijke misverstanden te vermijden, vraag steeds bijkomende informatie aan uw behandelende arts. Voor bijkomende vragen over de berekening kan u zich ook wenden tot de facturatiedienst van AZ Zeno of via Tarificatie.Facturatie@azzeno.be

  • Staat uw ingreep niet in de lijst?

    Stuur een mail naar onze dienst Facturatie: Tarificatie.Facturatie@azzeno.be en vermeld volgende zaken:

    • Familienaam en voornaam + geboortedatum patiënt + INSZ-nummer
    • E-mailadres + telefoonnummer
    • Verzekeringsstatus: aangesloten bij een Belgisch ziekenfonds? Heeft u recht op een ‘verhoogde tegemoetkoming’?
    • Soort ingreep/behandeling/onderzoek: omschrijving en/of nomenclatuurnummer (6-cijferige code, staat vooraan op uw patiëntenboekje)
    • Voorziene opnamedatum + verblijfsduur
    • Naam en specialisme van uw behandelend arts
    • Gewenste kamertype: meerspersoonskamer / eenpersoonskamer / ouder-kind kamer

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.