dr. Van Zandijcke Michel

neurologie
08 02 2022 AZ ZENO Afb 0041

Maak een afspraak

Specialisme

Subspecialismen

EEG, EMG, EP, bewegingsstoornissen

Conventiestatus

Gedeeltelijk geconventioneerd

Toegelaten arts

Consultaties

MA DI WO DO VR ZA ZO
Campus Knokke-Heist   VM + NM          

Dr. Michel Van Zandijcke is een oudere neuroloog met veel ervaring. Toen hij noodgedwongen het AZ Sint-Jan te Brugge wegens zijn leeftijd diende te verlaten, koos hij ervoor deze ervaring ten dienste te stellen van het publiek aan de Oostkust. Hij blijft de klinische methode trouw: diagnoses worden gesteld op grond van het klachtenpatroon en het klinisch onderzoek. Aanvullende onderzoeken (laboratoriumtesten, klinische neurofysiologie, beeldvormend onderzoek) komen pas in een tweede tijd. Op deze manier worden patiënten efficiënt geholpen met een minimum aan belasting.

Opleiding

Michel Van Zandijcke studeerde af als dokter in de geneeskunde met grote onderscheiding aan de toenmalige Gentse Rijksuniversiteit in 1973. Hij specialiseerde zich in de neurologie en de klinische neurofysiologie te Gent, Brussel en Marseille; hij werd erkend als neuropsychiater in 1977 en als neuroloog in 2010

Werk

Van 1980 tot 2013 was hij staflid in de dienst neurologie van het Algemeen Ziekenhuis St-Jan te Brugge, waar hij behandelingen met botuline toxine startte en de slaapkliniek oprichtte. Van 2000 tot 2010 was hij diensthoofd neurologie in het AZ St-Jan te Brugge. Van 2004 tot 2017 was hij aangesteld als academisch consulent in de dienst neurologie van het Universitair Ziekenhuis te Gent.

Publicaties en wetenschappelijk werk

Dr. Van Zandijcke organiseerde vier ‘Bruges workshops on focal dystonia’. Hij was een actief lid van de Movement Disorder Society sedert haar stichting in 1989 en is een ‘corresponding fellow member’ van de American Academy of Neurology (FAAN) sedert 1998. Hij was voorzitter van de Belgische Vereniging voor Neurologie van 2002 tot 2003. Hij was editor-in-chief van het wetenschappelijk tijdschrift Acta Neurologica Belgica van 2014 tot 2017. Zelf publiceerde hij een zeventigtal artikels in Belgische en internationale tijdschriften.

Specialisaties neurologie

In het AZ Zeno legt Dr. Van Zandijcke zich toe op de volledige neurologie.

Zijn belangrijkste interessepunten blijven:

  • epilepsie
  • bewegingsstoornissen (met ziekte van Parkinson)
  • botuline toxine behandelingen
  • neuromusculaire ziekten

Talen

  • Nederlands
  • Frans
  • Engels
  • Duits
  • noties van Italiaans

Verwante specialisme

Neurologie

Onze neurologen houden zich bezig met de diagnose en behandeling van aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg, het zenuwstelsel en de spieren. De neurologen onderzoeken klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, dubbelzien, gangproblemen, verlammingsverschijnselen, beven, slaapproblemen,...

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.