Neurochirurgie

PHOTO 2021 04 26 21 38 342

Maak een afspraak

Het team

Dr. Eno Lavrysen behaalde zijn diploma van arts aan de Universiteit Antwerpen met grote onderscheiding.

Hij specialiseerde zich daarna in de neurochirurgie aan het UZA bij prof. Menovsky, het UZ Gent bij prof. Van Roost en het ZNA Middelheim bij dr. Dua, waar hij zich verder bekwaamde in de wervelkolomheelkunde en de hersentumorchirurgie.

Hij specialiseert zich voornamelijk in de complexe spinale chirurgie, neuro-oncologische chirurgie, perifere zenuwen en endoscopische rugchirurgie. Hij is werkzaam op de dienst neurochirurgie van AZ Rivierenland (campus Bornem en Willebroek), AZ Zeno (Knokke) en het UZA.

dr. Lavrysen is gespecialiseerd in:

  • Algemene wervelkolomheelkunde (nek- en rughernia’s, kanaalstenose van de wervelkolom, acute/chronische rug- en nekpijn)
  • Endoscopische herniachirurgie van de rug
  • Complexe- en minimaal invasieve rugchirurgie / nekchirurgie.
  • Neuro-oncologie (hersentumoren en spinale tumoren)
  • Perifere zenuwen (ulnarislijden, tumoren)
  • Neurotraumatologie (hoofd-, nek- en rugtrauma, hersenbloedingen)

Verwante specialismen

Orthopedie

Orthopedie behandelt afwijkingen, letsels en ziektes aan het bewegingsapparaat. Dat omvat aandoeningen van gewrichten, botten, pezen en spieren. Het artsenteam bestaat uit orthopedisten met elk hun eigen aandachtsgebieden binnen de orthopedie. Je kan in AZ Zeno terecht voor aandoeningen aan de elleboog, heup, pols, wervelkolom, enkel, knie, schouder, hand en voet.

Meer over deze afdeling

Heelkunde

De dienst algemene heelkunde staat al jaren voor ervaring en warme patiëntenzorg op maat. Onze chirurgen bieden zowel vasculaire, abdominale als algemene en oncologische heelkunde aan volgens evidence based principes en de nieuwste technologieën waaronder robotchirurgie.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.