Kindergeneeskunde

23 02 2022 AZ ZENO Afb 0273

Het team

Verwante afdelingen

Kindcentrum

In het kindcentrum (afdeling pediatrie) kunnen jonge kinderen van 0 t.e.m. 14 jaar terecht voor hospitalisatie, zowel in de vorm van een dagopname, als met een of meerdere overnachtingen.

Meer over deze afdeling

Moedercentrum

De afdeling moedercentrum begeleidt mama’s en hun partners doorheen de zwangerschap, bevalling en de eerste dagen na de geboorte. Tijdens het hele traject kan je rekenen op vertrouwde gezichten en persoonlijk contact. Consultaties zijn mogelijk op de campus Blankenberge, Maldegem en Knokke-Heist.

Meer over deze afdeling

Kinder- en jongerenpsychologie

De opvoeding en het opgroeien van je kind of jongere gebeurt met verschillende sprongetjes in verschillende levensfasen. Bij elke fase kunnen er onverwachts grote uitdagingen opduiken waarbij het niet altijd eenvoudig is om binnen de context rekening te houden met elkaars gevoeligheden en kwetsbaarheden. Om deze kwetsbaarheden en uitdagingen aan te gaan, kan het soms nodig zijn om hulp van buitenaf aan te nemen. Zo kan er samen op zoek gegaan worden naar oplossingen. Dit in de vorm van de juiste ondersteuning te vinden; psycho- educatie rond een bepaalde diagnose te krijgen, de noden van elke partij te erkennen, de sterktes en zwaktes binnen het gezin te benoemen,...

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.