Logo Warm Nest RGB

Warm Nest is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker. Terwijl een ziekenhuis de tumor aanpakt (cure), is Warm Nest er voor de mens achter de patiënt (care). Warm Nest is een inloophuis, een warme plek voor mensen met kanker, hun familie en vrienden in hun zoektocht naar informatie, een luisterend oor bij angst, pijn en verdriet of contact met lotgenoten.

Waarom Warm Nest

De ervaring leert dat de confrontatie met de diagnose van kanker zo traumatiserend en verlammend werkt dat noch de patiënt, noch zijn/haar naasten in staat zijn om meteen de info betreffende de diagnose en het verdere ziekteverloop te verwerken. Wanneer de patiënt op een later tijdstip klaar is om bijkomende info te ontvangen, is de arts niet altijd beschikbaar en nemen de zorgen, de onzekerheid en de twijfel toe. Op zo’n ingrijpend moment is het van belang dat de patiënt en zijn/haar naasten in een veilige omgeving terecht kunnen. Mensen met kanker ervaren grote veranderingen op lichamelijk, mentaal en sociaal vlak. In Warm Nest is er aandacht voor de impact van kanker. Warm Nest helpt om de stap naar een leven met kanker te zetten.

Aanbod

Je kan er terecht voor een babbeltje, een kopje koffie of met een vraag. Ook kunnen mensen met kanker er deelnemen aan aangepaste activiteiten. Er is zowel een individueel aanbod, als een groepsaanbod. Zo kan je er terecht voor psychologische begeleiding, relaxatie- en ontspanningsmogelijkheden (vb. massage, yoga, mindfulness, voetreflexologie), wandelingen en kookinitiaties.

Ook na je behandeling ben je welkom. In Warm Nest kan je terecht voor advies over bijvoorbeeld het hernemen van de dagelijkse activiteiten, het gebruik van hulpmiddelen, het terug aan het werk gaan, voedingsgewoonten, bewegings- en sportmogelijkheden, problemen op seksueel vlak, het terugwinnen van de eigenwaarde,...

Klik hier om het overzicht van onze activiteiten terug te vinden.

PHN Xagengy ARKSHELTER 23
PHN Xagengy ARKSHELTER 1

Praktisch

Warm Nest ligt op de campus van AZ Zeno in Knokke-Heist. De architectuur van het gebouw ligt in één lijn met het ziekenhuis en speelt maximaal in op de groene en helende omgeving. Het huis is toegankelijk voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. Ook patiënten die in een ander ziekenhuis worden behandeld en zorgvragers van buiten Knokke zijn welkom. Een afspraak maken hoeft niet. Parkeren kan op de bezoekersparking van AZ Zeno. Binnen onze openingsuren ben je altijd welkom.

  • Maandag, dinsdag & donderdag:

    9u - 12u: individuele sessie op afspraak
    13u - 17u: vrije toegang voor een gezellige babbel of drankje

  • Woensdag & vrijdag:
    enkel voor activiteiten

Aan de slag in Warm Nest

Een team van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bieden verschillende soorten ondersteuning aan, in alle fases van het traject. Van zodra je een halve dag per week beschikbaar bent, kan je bij ons aan de slag. Heb je interesse om dit initiatief mee uit te bouwen? Wil jij mee het verschil maken? Neem contact op met onze coördinator Annick De Baets. Ze helpt je graag verder.

In een veilige en warme omgeving helpen we je op weg naar een nieuw en duurzaam evenwicht.

Annick De Baets

Coördinator Warm Nest

PHN Xagengy ARKSHELTER 15
WARM NEST 6626

Contact

Annick de baetys

Annick De Baets

Coördinator Warm Nest

Bouw

Voor het project werd samen gewerkt met de firma Ark Shelter. Deze creatieve architecten zijn gespecialiseerd in het bouwen van Arks: woonunits met een houtskeletconstructie. De units worden vooraf gebouwd in een fabriek en worden ter plaatse aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is een prachtig Warm Nest, gebouwd in 1 dag en volledig geïntegreerd in de natuur als healing environment.

Volg ons op Instagram om meer te zien van onze activiteiten en dagelijkse werking.

Warm Nest - Instagram

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.