Campus Blankenberge - Psycho Geriatrie

De afdeling op Campus Blankenberge legt een specifieke focus op gerontopsychiatrische aandoeningen en het aanpassen van therapieën om beter aan te sluiten op de behoeften van deze specifieke groep patiënten. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het grondig onderzoeken van psychosociale problemen en het actief zoeken naar de meest geschikte woonomgeving voor oudere patiënten.

Onze filosofie

Het zorgprogramma van de Psychogeriatrie richt zich op de behandeling, revalidatie en opvolging van 65-plussers en personen met een geriatrisch profiel waarbij psychische stoornissen opduiken al dan niet als gevolg van een bepaalde ouderdomsziekten.

 • We streven naar:
  • maximale zelfredzaamheid
  • onafhankelijkheid
  • verbetering van de levenskwaliteit na de opname
  • bevordering van de re-integratie in het thuismilieu.
  • We bekijken met de thuisomgeving en de patiënten welke mogelijkheden voor handen zijn om die situatie zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo werkt onze dienst

Wij zijn een multidisciplinair team, bestaande uit verpleegkundigen, geriaters, psychiaters, neurologen, ergotherapeuten, kinesisten, logopedisten, kinesisten en de sociale dienst.

We zetten sterk in op een huiselijke en warme sfeer. We stimuleren patiënten om overdag hun kamer te verlaten en de dienst te verkennen. Ze zijn o.a. welkom in onze gezellig ingerichte woonkamer, ideaal voor een koffie, spelletje kaarten of een goeie babbel. Dankzij verschillende evenementen zoals bv. een ontbijtbuffet, verzorgnamiddag, kooksessies, wafelbak… voelen patiënten zich helemaal thuis.

Eten gebeurt samen in de eetzaal en niet alleen op de kamer. Elke patiënt is vrij een voorkeur door te geven, en onze maaltijden zijn aangepast aan de doelgroep om ze toegankelijker te maken.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.