Fysische geneeskunde

Fysische, revalidatie- en sportgeneeskunde

Fysische geneeskunde

Bij deze discipline kan je terecht voor volgende klachten:

  • rug- en nekpijn
  • spier- en peesklachten
  • sport gerelateerde klachten
  • gewrichtsklachten
  • zenuwklachten en -letsels
  • chronische pijnproblemen
  • mobiliteitshulpmiddelen
  • ...

Onderzoeken en behandelingen

Naast de anamnese en het klinisch onderzoek maakt de fysisch geneesheer gebruik van verschillende onderzoekstechnieken om tot de juiste diagnose te komen. Indien er aanvullende medische beeldvorming dient te gebeuren zal de arts u verwijzen naar de dienst radiologie of nucleaire geneeskunde van AZ ZENO (RX, CT, NMR scan of botscan).

Sommige bijkomende testen gebeuren ook op onze dienst (zie onderzoeken).

Na het vaststellen van de correcte diagnose volgt de behandeling. Behandelingen op de dienst gebeuren zonder operatie. Als een operatie toch noodzakelijk is, zal de arts u doorsturen naar de desbetreffende chirurg. Een overzicht van de behandelingen vindt u op onderstaande link (zie behandelingen).

Multidisciplinaire samenwerkingen

Op de consultatie kan er beslist worden multidisciplinaire revalidatie op te starten waarbij verschillende therapeuten je zullen behandelen. Het team kan bestaan uit kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, een diëtiste en een maatschappelijk werkster. Ook wordt er nauw samengewerkt en regelmatig overlegd met andere disciplines binnen het ziekenhuis om jou de meest optimale behandeling te kunnen bieden.

Multidisciplinair rolstoeladvies:

Op de dienst kan u ook terecht voor de aanvraag van een elektronische rolstoel of scooter. Een team onder leiding van Dr. Joris Callens gespecialiseerd in onder meer mobiliteitshulpmiddelen zal hierbij uw noden in kaart brengen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.