Palliatieve zorgen

Az Zeno 15 06 18 184

Maak een afspraak

Knokke-Heist

De dienst Palliatieve zorgen ondersteunt patiënten die ongeneeslijk ziek zijn. Ze helpt de patiënt om afscheid te nemen en steunt patiënten in hun specifieke noden en behoeften.

Onze filosofie

Onze Palliatieve zorg start wanneer genezen niet meer kan. Wanneer een patiënt ongeneeslijk ziek is, ruilen de zorgverleners dan ook hun doel tot 'genezing' in voor 'comfort geven'. Dit betekent dat we heel sterk inzetten op een mensgerichte aanpak waarbij de patiënt en zijn of haar familie centraal staan, rekening houdend met hun specifieke noden en behoeften.

Zo werkt onze dienst

Wij zijn een team van artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers, psychologen, sociaal werkers en pastor. Samen streven we naar een optimale levenskwaliteit.

De palliatief verpleegkundige coördineert de zorg. Hij of zij legt contacten met de palliatieve thuiszorg en de huisarts. Wekelijks vindt een patiëntenbespreking plaats, met als doel het individueel proces van de patiënt nauwkeurig te volgen.

We geven zoveel mogelijk ondersteuning aan de patiënt door:

  • de pijncontrole
  • een maximaal comfort & mensgerichte aanpak
  • psychosociale begeleiding & mogelijkheid tot spirituele ondersteuning.

Wie is wie

Nathalie Vanhove

Palliatief coördinator

Verwante specialisme

Pijnkliniek

De pijnkliniek van AZ Zeno staat in voor de behandeling van acute en chronische pijn. Acute pijn is pijn die minder dan 3 maanden bestaat en wordt veelal behandeld met medicamenteuse en interventionele therapieën. Chronische pijn is pijn die langer dan drie maanden aanwezig is. Deze pijn is vaak niet alleen een persoonlijk, maar ook een maatschappelijk probleem. Onze pijnkliniek werkt daarom multidisciplinair, dit wil zeggen in samenwerking met verschillende andere diensten (e.g. revalidatie geneeskunde, orthopedie, psychologie,…), zodat we dit probleem zo volledig mogelijk kunnen aanpakken en behandelen.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.