Abdominaal centrum

31 01 2022 AZ ZENO Afb 0647 voorkeur

Contacteer onze dienst

Knokke-Heist

Het abdominaal centrum kent een grote verscheidenheid aan patiënten. We behandelen voornamelijk aandoeningen rond de buikstreek, maar zowel het internistisch als het chirurgisch luik komen aan bod op de dienst.

Locatie & bezoekuren

Campus Knokke-Heist

LIFT B - 2de verdieping

dagelijks 14.00 u. - 20.00 u.

31 01 2022 AZ ZENO Afb 0616

Waarvoor kan je bij ons terecht?

In het abdominaal centrum nemen we de zorg ter harte van patiënten die ofwel een chirurgische behandeling nodig hebben ofwel een behandeling doorlopen binnen een internistische discipline:

Chirurgische disciplines

  • Abdominale chirurgie
  • Vaatchirurgie
  • Urologie
  • Oncologische gynaecologie

Internistische disciplines

  • Gastro-enterologie
  • Endocrinologie
  • Oncologie

Patiëntenliving

Sociaal contact, en contact met lotgenoten bevordert het herstel. Daarom werd op de afdeling een gezellige en huiselijke woonkamer ingericht. Wij nodigen onze patiënten uit om hun kamer te verlaten en om er samen met andere patiënten te lunchen, een kopje koffie te drinken of een krant te lezen. Op zonnige dagen kan je ook terecht op het terras met prachtig zicht op de groene omgeving.

Zo werkt onze dienst

Ons team legt de nadruk op een warme zorg. We hanteren dan ook een professionele maar persoonlijke aanpak. We staan dicht bij de patiënten en streven ernaar om de patiënt een zo groot mogelijk ‘thuisgevoel’ te bezorgen.

Gezien de unieke aanpak van onze dienst en de diverse aard van de behandelingen hebben we de mogelijkheid om de patiënt te behandelen binnen dezelfde, stabiele omgeving, zelfs indien er verschillende, uiteenlopende behandelingen noodzakelijk zijn.

Patiënten die een palliatieve behandeling doorlopen kunnen samen met hun familie rekenen op de steun en het vertrouwen van ons team, dat op elk moment klaarstaat om te helpen.

31 01 2022 AZ ZENO Afb 0675
31 01 2022 AZ ZENO Afb 0628

Wie is wie

Heicla

Campus Knokke-Heist

Heidi Claeys

Hoofdverpleegkundige Abdominaal centrum

Verwante specialismen

Maag-, darm- en leverziekten

De dienst maag-, darm- en leverziekten (of gastro-enterologie) behandelt patiënten met aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel. De waaier aan aandoeningen die behandeld worden, is heel divers gezien het spijsverteringsstelsel uit een heel aantal verschillende organen bestaat: slokdarm, maag, twaalfvingerige en dunne darm, dikke darm, aars en endeldarm, galblaas en galwegen, lever en pancreas.

Meer over deze afdeling

Oncologie

De oncologen behandelen patiënten die lijden aan een kanker of een kwaadaardige aandoening. Afhankelijk van het type kanker kan de behandeling bestaan uit: het operatief verwijderen van een letsel, bestraling van een letsel met radiotherapie, behandelen van de ziekte met antitumorale middelen (chemotherapie, immunotherapie, gerichte therapie). Ook een combinatie van bovenstaande zijn mogelijk. Alle disciplines en zorgprofessionals betrokken bij de behandeling van kanker werken nauw samen en hebben op geregelde tijdstippen overleg.

Meer over deze afdeling

Endocrinologie/diabetologie

Endocrinologie is de leer van de endocriene ziekten, die zich bezig houdt met de klieren in het lichaam die hormonen direct aan de bloedbaan afgeven, zoals bijvoorbeeld de schildklier, bijnier, hypofyse en geslachtshormonen. Daarnaast behandelt de endocrinologie de metabole ziekten, waarvan diabetes de meest voorkomende ziekte is.

Meer over deze afdeling

Urologie

De dienst urologie specialiseert zich in de diagnose en behandeling van afwijkingen, aandoeningen, ziekten ... in het urinair stelsel. Denk bv. aan problemen met de nieren, stenen, prostaat, blaas, urineleider, teelballen, penis, erectieproblemen, urineverlies, incontinentie ...

Meer over deze afdeling

Verwante afdeling

Ambulante revalidatie

Ambulant revalideren houdt in dat je tijdelijk één of meerdere keren per week in het ziekenhuis langskomt om te revalideren, alleen of in een groep. Dit kan in onze campus te Knokke en in onze campus te Blankenberge.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.