Dr. Fossion Laurent

Urologie
AZ ZENO 16 08 2022 Afb 086

Specialisme

Subspecialismen

Robot chirurgie (prostaat, nieren en blaas)

Conventiestatus

Niet geconventioneerd

Consultaties

MA DI WO DO VR ZA ZO
Campus Knokke-Heist VM + NM VM + NM (alleen op oneven weken) VM (oneven weken) + NM (even + oneven weken) NM (alleen op even weken) VM    
Campus Blankenberge       VM (alleen op even weken)      
Campus Maldegem VM   VM (alleen op oneven weken)   VM    

Over dr. Laurent Fossion

Dr. Laurent Fossion studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven van 1992-1999. Aansluitend startte hij een opleiding tot uroloog met stageplaatsen in het Stedelijk ZH Roeselare, het H. Hart ZH in Lier, het ZNA Middelheim, ZH in Antwerpen, het Centre Hospitalier Universitaire de Vaudois(CHUV) in Lausanne, Zwitserland en zijn laatste jaar in het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen, Nederland. In 2006 werd hij erkend als uroloog. Hij heeft vervolgens in Nederland als uroloog zich bekwaamd in de laparoscopie en oncologie in de vakgroep van het Bernhoven ZH in Oss en het Jeroen Bosch ZH in Den Bosch. Vervolgens heeft hij ruim 12 jaar in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven als oncologisch gespecialiseerde uroloog zich vnl. bezig gehouden met de kankerchirurgie in de urologie. Hij verrichtte er meer dan 3000 oncologische laparoscopische (kijk)operaties uit van de nieren, blaas en prostaat en startte er ook de robotchirurgie op. Hij was mede grondlegger van het Maxima Oncologisch Centrum, een multidisciplinair team. Ten tijde van de COVID is Dr. Fossion vervolgens terug naar België gekomen en aangesteld als diensthoofd urologie in het Universitair Verpleegkundig Centrum (UVC) Brugmann in Brussel waar hij een team van 9 urologen leidde, opleiding aan arts assistenten urologie gaf, de oncologische chirurgie uitbouwde en robotchirurgie opstartte. Hij is auteur van verschillende internationale, wetenschappelijke artikelen en presenteerde verschillende studies over kwaliteit van chirurgie aangaande zijn eigen oncologische reeksen op internationale congressen. Hij heeft verschillende assistenten en fellows (urologen die zich bekwamen in bv. de oncologie) opgeleid doorheen de jaren.

In augustus 2022 is Dr. Fossion gestart in het AZ Zeno. Zijn superspecialisatie is gericht op oncologische urologie, chirurgie, laparoscopie en robot chirurgie.

Dr. Fossion houdt consultaties op campus Knokke, Blankenberge en Maldegem. Opgelet: oneven weken worden afgewisseld met even weken. Een afspraak maken kan online of telefonisch.

Verwante specialisme

Urologie

De dienst urologie specialiseert zich in de diagnose en behandeling van afwijkingen, aandoeningen, ziekten ... in het urinair stelsel. Denk bv. aan problemen met de nieren, stenen, prostaat, blaas, urineleider, teelballen, penis, erectieproblemen, urineverlies, incontinentie ...

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.