Orthopedisch centrum

Orthopedisch centrum

Contact

Knokke-Heist

De dienst Orthopedie behandelt defecten of afwijkingen aan het bewegingsstelsel. Zowel orthopedie als traumatologie komen aan bod. De dienst bevindt zich op de campus Knokke-Heist.

Locatie & bezoekuren

Campus Knokke-Heist

LIFT B - 1ste verdieping

14.00 u. - 20.00 u.

Een afspraak maken bij één van de artsen? Dat kan hier.

Het Orthopedisch Centrum en Kortverblijf staat onder leiding van hoofdverpleegkundige Jessica Parmentier samen met haar adjuncten en een equipe verpleegkundigen en zorgkundigen. Ons team is multidisciplinair en bestaat naast verpleegkundigen uit medewerkers van de sociale dienst, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, psychologen,… Dit om de patiënt een hoogstaande behandeling aan te bieden. Op deze zorgeenheid worden een aantal chirurgische disciplines gehospitaliseerd.

Team Orthopedie AZ Zeno

Het grootste deel van onze afdeling bestaat uit orthopedie en traumatologie. Hierbij gaat het vooral om patiënten met klachten van het bewegingsstelsel. Dit kunnen geplande opnames zijn, maar ook opnames via de urgentiedienst. Deze discipline wordt aangevoerd door acht orthopedisten en hun assistenten. Elke orthopedist heeft zijn eigen specialiteit.

 • Dr. Arnauw: rug- en schouderchirurgie, traumatologie
 • Dr. Laureys: knie- en schouderchirurgie, traumatologie
 • Dr. Pierets: knie- en voetchirurgie, traumatologie
 • Dr. Vander Eecken: heup- en handchirurgie, traumatologie
 • Dr. Vererfve: knie- en voetchirurgie, traumatologie
 • Dr. Van Ransbeeck: handchirurgie, traumatologie
 • Dr. Eggerding: rugchirurgie, traumatologie

Rapid Recovery

Voor knie- en heupprotheses werken we binnen AZ Zeno met het Rapid Recovery systeem. Dit traject voorziet een multidisciplinaire omkadering voor de patiënten en beoogt een sneller herstel. Meer info hierover vind je op de pagina van orthopedie.

Team heupchirurgie ANCA kliniek

De drie chirurgen van de ANCA kliniek (gelegen in Sint-Martens-Latem, nabij Gent) opereren sinds januari 2021 ook patiënten in AZ Zeno. Zij specialiseren zich specifiek in het plaatsen van heupprotheses.

 • Dr. Dr Smet
 • Dr. De Loore
 • Dr. Van Quickenborne

Ortho-geriatrie

Gezien het feit dat een groot deel van de orthopedische patiënten tot de oudere bevolking behoort, wordt er vanuit het orthopedisch centrum nauw samengewerkt met hoofdgeriater Dr. Coppens. Op het Orthopedisch Centrum is er altijd ruimte voor zes zogenaamde orthoG bedden. Patiënten die tot deze doelgroep behoren, worden zowel door de orthopedisten als de geriaters opgevolgd. Dit maakt dat eventuele complicaties die zich klassiek stellen bij oudere mensen sneller opgemerkt worden en multidisciplinair aangepakt kunnen worden.

Kortverblijf

Naast het grote luik orthopedie, verblijven ook nog veel verschillende andere groepen op onze afdeling.

 • Reumatologie: Dr. Poriau en Dr. Debusschere
 • Pijnkliniek is samenwerking met de anesthesisten
 • Mond Kaak Aangezicht (MKA): Dr. Spaas, Dr. Neyt, Dr. De Ceulaer en Dr. De Backer
 • Neus Keel Oor (NKO): Dr. Terryn, Dr. Mattheeuws en Dr. Lansoght
 • Plastische chirurgie: Dr. Van Heijningen en Prof. Dr. Hendrickx
 • Dermatologie: Dr. Vermander, Dr. Vermander en Dr. Campaert
 • Oftalmologie
AZ ZENO 22 09 2020 Afb 0223

Wie is wie

Jespar

Campus Knokke-Heist

Jessica Parmentier

Hoofdverpleegkundige Orthopedisch centrum en Kortverblijf
Elsmei

Campus Knokke-Heist

Els Vermeiren

Coördinator Rapid Recovery

Orthopedisch centrum

Verwante specialismen

Orthopedie

Orthopedie behandelt afwijkingen, letsels en ziektes aan het bewegingsapparaat. Dat omvat aandoeningen van gewrichten, botten, pezen en spieren. Het artsenteam bestaat uit orthopedisten met elk hun eigen aandachtsgebieden binnen de orthopedie. Je kan in AZ Zeno terecht voor aandoeningen aan de elleboog, heup, pols, wervelkolom, enkel, knie, schouder, hand en voet.

Meer over deze afdeling

Pijnkliniek

De pijnkliniek van AZ Zeno staat in voor de behandeling van acute en chronische pijn. Acute pijn is pijn die minder dan 3 maanden bestaat en wordt veelal behandeld met medicamenteuse en interventionele therapieën. Chronische pijn is pijn die langer dan drie maanden aanwezig is. Deze pijn is vaak niet alleen een persoonlijk, maar ook een maatschappelijk probleem. Onze pijnkliniek werkt daarom multidisciplinair, dit wil zeggen in samenwerking met verschillende andere diensten (e.g. revalidatie geneeskunde, orthopedie, psychologie,…), zodat we dit probleem zo volledig mogelijk kunnen aanpakken en behandelen.

Meer over deze afdeling

Reumatologie en Metabole botziekten

De dienst Reumatologie en Metabole botziekten focust zich enerzijds op de diagnose en behandeling van (spontaan ontstane) aandoeningen van gewrichten, spieren en pezen, en is anderzijds gespecialiseerd in het opsporen van osteoporose (botontkalking) en de behandeling ervan.

Meer over deze afdeling

Urgentiegeneeskunde - spoed

Op de dienst Spoedgevallen kunnen mensen met een acuut probleem terecht voor de eerste medische hulp. AZ Zeno heeft een Spoeddienst op de campus Knokke-Heist en campus Blankenberge.

Meer over deze afdeling

Verwante afdelingen

Spoedgevallen

Op de dienst Spoedgevallen kunnen mensen met een acuut probleem terecht voor de eerste medische hulp. AZ Zeno heeft een Spoeddienst op de campus Knokke-Heist en campus Blankenberge.

Meer over deze afdeling

Ambulante revalidatie

Ambulant revalideren houdt in dat je tijdelijk één of meerdere keren per week in het ziekenhuis langskomt om te revalideren, alleen of in een groep. Dit kan in onze campus te Knokke en in onze campus te Blankenberge.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.