> patiënten  >  opname en ontslag

Hospitalisatie

U hebt, volgens beschikbaarheid, de volgende keuzemogelijkheden:

  • Gemeenschappelijke kamer
  • Tweepersoonskamer
  • Eénpersoonskamer
  • Luxekamer (enkel op materniteit)
  • Kamer moeder & kind (enkel op pediatrie)

Uw kamerkeuze heeft financiële gevolgen en heeft een invloed op de kostprijs van uw verblijf. De opnamedienst zal dit met u bespreken en zal u vragen een keuzeverklaring te ondertekenen.

Wat meebrengen bij opname?

De opnamedienst is op beide campussen geopend van 07u. tot 12u. en van 13u. tot 16.30u. Wij vragen u een aantal zaken mee te nemen:

  • administratief
  • medisch
  • persoonlijk
 lees meer

Gratis draadloos internet op de kamer

Om aan de behoeften van onze moderne patiënt tegemoet te komen bieden wij gratis draadloos internet aan op de kamer. Mits u in bezit bent van een eigen draagbare computer, kan u gedurende uw verblijf in het ziekenhuis volledig gratis surfen, zowel op de campus in Knokke-Heist als op de campus in Blankenberge.
Wil u van deze dienst gebruik maken, vraag dan uw persoonlijke codes (login en wachtwoord) aan bij opname en u kan onmiddellijk van start gaan.
 

Ontslag

In overleg met uw geneesheer zal u het tijdstip van ontslag worden medegedeeld. Is een taxi of ziekenvervoer noodzakelijk, dan kan de hoofdverpleegkundige een regeling treffen.

Betalingen

Bij uw opname wordt afgesproken om een voorschot te betalen. De rest van de factuur volgt via een oplegfactuur die u thuis ontvangt. 

Bij een langdurig verblijf wordt u een maandelijkse afrekening gegeven.
 

Suggesties

Hebt u suggesties aangaande zaken die volgens u beter kunnen, aarzel dan niet om ze neer te schrijven en deze in een gesloten omslag aan de receptie af te geven.
 

Veiligheid

AZ Zeno vzw is verzekerd tegen lichamelijke of materiële schade die voortvoeien uit de oefening van zijn activiteiten inzake private veiligheid. De benadeelden kunnen zich rechtstreeks wenden bij KBC Verzekeringen. Het polisnummer is 28.969.297

Ons ziekenhuis neemt maatregelen om kleine criminaliteit zoals diefstal, vandalisme en agressie te voorkomen. Toegangsdeuren zijn beveiligd en er is camerabewaking. 

Ook als patiënt kan je meewerken aan de veiligheid in ons ziekenhuis. Laat waardevolle voorwerpen thuis of geef ze mee met je familie.

Merk je iets verdachts of abnormaals op tijdens je verblijf, contacteer dan zeker een ziekenhuismedewerker.