Psychologie

PAAZ voorkeur

Maak een afspraak

Als je in het ziekenhuis behandeld of opgenomen wordt, kan dit ingrijpend zijn en je leven behoorlijk ontregelen. Onze psychologen gaan samen met jou op zoek naar antwoorden op vragen waar je mee zit. We kunnen extra informatie geven rond je ziekte of behandeling en hoe je er mee kan omgaan. We bieden ondersteuning bij moeilijke momenten. Ook je familieleden of je naaste omgeving kunnen bij ons terecht.

Bezoekuren

Campus Knokke-Heist

8.30 u. - 16.30 u.

Campus Blankenberge

8.30 u. - 16.30 u.

Wat kan de psychologische dienst voor jou en je naasten betekenen?

Een diagnose, een aandoening en een behandeling gaan vaak gepaard met heel wat onzekerheden, angsten, twijfels, kwaadheid en verdriet, niet enkel bij jou als patiënt maar ook bij jouw naaste. Soms zijn deze gevoelens tijdelijk te overweldigend om alleen te dragen. Een psycholoog kan je hier mogelijks verder een vorm van ondersteuning bieden. Redenen waarom je beroep kan doen op een psychologe, zijn bijvoorbeeld:

 • Moeilijkheden in het hervinden van een nieuw evenwicht
 • Angst voor de ingreep of medische behandeling
 • Lichamelijke klachten waar tot nu toe geen medische oorzaak voor gevonden is
 • Verstoring van stemming, eetlust of slaap door lichamelijke ziekte of klachten
 • Angst- of spanningsklachten bij lichamelijke ziekte
 • Verwerking van chronische ziekte en de gevolgen ervan
 • Verwerking van nare ervaringen rondom medische ingrepen
 • Cognitieve klachten zoals geheugen- en concentratieproblemen

De kinder- en jeugdpsycholoog richt zich daarnaast op de wisselwerking tussen ziekte, ontwikkeling en opvoeding. Afhankelijk van de leeftijd van het kind worden ouders/verzorgers intensief betrokken bij het onderzoek en de behandeling.

Onze psychologen staan klaar om te luisteren naar jouw verhaal. Deze gesprekken zijn strikt vertrouwelijk. Als het nodig is om jouw situatie met anderen te bespreken (bijvoorbeeld met jouw naaste of de behandelende arts), overlegt de psychologe dit eerst met jou.

Hoe kan ik een beroep doen op een psychologe?

Als je in het ziekenhuis in behandeling bent, kan je jezelf niet rechtstreeks bij de psychologe aanmelden. Het is de arts of andere zorgmedewerker die je kan doorverwijzen naar één van onze psychologen. Bespreek dus gerust je wensen voor verwijzing met jouw behandelende arts. In een aantal situaties komt de psychologe standaard bij je langs.

Onze psychologen werken niet op ambulante basis, tenzij je een behandeltraject volgt binnen AZ Zeno (bijvoorbeeld: cardiologie, oncologie, fysische revalidatie, pijn, longrevalidatie, PAAZ).

Bij de kinder- en jongerenpsychologe kan je wel rechtstreeks terecht voor een ambulante consultatie of een ambulant begeleidingstraject. Maak hier online een afspraak bij de kinder/jongeren psychologe of bel op 050 534 347.

Hoeveel kost de ondersteuning van de psychologische dienst?

Binnen welbepaalde zorgtrajecten is de ondersteuning van een psychologe kosteloos. Je wordt steeds vooraf geïnformeerd door de arts of zorgmedewerker mochten kosten verbonden zijn aan de psychologische ondersteuning.

Standaardtarief:

Intakegesprek

 • €60

Therapeutische sessie

 • €25 (30 minuten)
 • €50 (1 uur)

Neuropsychologisch onderzoek:

 • 70€ (1 uur)
 • 120€ (1,5 uur)

Intelligentieonderzoek

 • 150€

Annulatieforfait

 • €50

Wie is wie

Alyslaek

Campus Knokke-Heist

Alysée Van Laeken

Klinisch psycholoog - kinderen & jongeren
Amlibrui

Campus Knokke-Heist

Campus Blankenberge

Amélie De Bruijne

Klinisch psycholoog
Delfroos

Campus Knokke-Heist

Delfien Roose

Klinisch psycholoog

Campus Blankenberge

Elke Louagie

Psychologisch consulent - oplossingsgerichte psychotherapeut

Campus Knokke-Heist

Hanna Stroobandt

Klinisch psycholoog
Liesvaer

Campus Knokke-Heist

Lieselot Devaere

Klinisch psycholoog - psychotherapeut

Verwante afdeling

Kinder- en jongerenpsychologie

De opvoeding en het opgroeien van je kind of jongere gebeurt met verschillende sprongetjes in verschillende levensfasen. Bij elke fase kunnen er onverwachts grote uitdagingen opduiken waarbij het niet altijd eenvoudig is om binnen de context rekening te houden met elkaars gevoeligheden en kwetsbaarheden. Om deze kwetsbaarheden en uitdagingen aan te gaan, kan het soms nodig zijn om hulp van buitenaf aan te nemen. Zo kan er samen op zoek gegaan worden naar oplossingen. Dit in de vorm van de juiste ondersteuning te vinden; psycho- educatie rond een bepaalde diagnose te krijgen, de noden van elke partij te erkennen, de sterktes en zwaktes binnen het gezin te benoemen,...

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.