Dieetbureau

Dieetbureau
Het belang van gezonde en evenwichtige voeding wordt steeds belangrijker. Maar wat is gezonde voeding? Iedereen heeft er een mening over, maar al te vaak worden er ook tegenstrijdige zaken verteld. De diëtisten van AZ Zeno geven je inzichten in je eigen eetgewoonten en formuleren voedingsadviezen.

Zo werkt onze dienst

Voor een wetenschappelijk onderbouwd antwoord over vragen rond voeding kan men bij een diëtist terecht.

Op vraag van de behandelende arts, verpleegkundige of van de patiënt zelf kunnen gehospitaliseerde patiënten voedingsondersteuning krijgen van een diëtist om hun voedingstoestand te behouden of te verbeteren.

Er wordt advies op maat gegeven bij patiënten met bepaalde voedingsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes, oncologie, ondervoeding, obesitas, hart- en vaatziekten, maag-darmproblemen, eetstoornissen, allergieën of intoleranties e.a.

Ambulante consultaties

  • Campus Knokke-Heist
    Dinsdag, woensdag en donderdagnamiddag
  • Campus Blankenberge
    Dinsdag en donderdagnamiddag

Wie is wie

Piesme

Pieter De Smet

Catering manager

Anneleen Heeren

Diëtist
Elspro

Els Proot

Diëtist
Hilloc

Hilde Loccufier

Diëtist
Shawae

Shana Waeghe

Diëtist
Nanbuy

Nancy Buyse

Diëtist
Wenlou

wendy Louwagie

Diëtist
Lisatave

Lisa Tavernier

Diëtist
Faudor

Fauve Vandendorpe

Medisch secretaresse, Diëtist

Verwante specialisme

Endocrinologie/diabetologie

Endocrinologie is de leer van de endocriene ziekten, die zich bezig houdt met de klieren in het lichaam die hormonen direct aan de bloedbaan afgeven, zoals bijvoorbeeld de schildklier, bijnier, hypofyse en geslachtshormonen. Daarnaast behandelt de endocrinologie de metabole ziekten, waarvan diabetes de meest voorkomende ziekte is.

Meer over deze afdeling

Verwante afdeling

Diabetesbegeleiding

Op deze dienst begeleidt een diabetesverpleegkundige patiënten met diabetes. Ze beantwoorden vragen rond diabetes en tonen de patiënt hoe hij of zij zich moeten verzorgen. Diabetesbegeleiding is mogelijk op de campus Knokke-Heist en campus Blankenberge na afspraak.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.