Dagcentrum interne

06 01 2022 Afb 206

Maak een afspraak

Knokke-Heist

In het dagcentrum interne krijgen patiënten een dagbehandeling, vaak gelinkt aan een oncologische behandeling, een specifieke intraveneuze therapie of een endoscopisch onderzoek. De opname duurt dus niet langer dan een dag, overnachten op de dienst is niet mogelijk.

Locatie & bezoekuren

Campus Knokke-Heist

LIFT B - 2de verdieping

7.30 u. - 18.00 u. | Niet in het weekend

Waarvoor kan je bij ons terecht?

In het dagcentrum interne ontvangen we enerzijds oncologische patiënten en anderzijds patiënten die komen voor een internistische behandeling.

We ontmoeten elkaar dus in het geval van:

 • een oncologische behandeling of de verdere opvolging ervan

 • een specifieke intraveneuze therapie

 • een endoscopie of maag- en darmonderzoek

 • een bloedtransfusie

 • ...

Zo werkt onze dienst

Een behandeling in het dagcentrum duurt - zoals de naam al laat vermoeden - niet langer dan één dag. Je meldt je aan op het afgesproken tijdstip doorheen de dag en vertrekt opnieuw als je behandeling erop zit.

Op deze dienst werken de verpleegkundigen samen met een multidisciplinair team van artsen, diëtisten, een palliatieve coach, onco-coaches, psychologen en de sociale dienst. We leggen graag de nadruk op onze warme, persoonlijke en professionele aanpak: we hebben een heel nauw contact met onze patiënten en zijn op elk moment aanspreekbaar.

Sterk op oncologisch vlak

In ons dagcentrum interne werken we samen met vijf oncologen en meerdere onco-coaches, zodat patiënten kunnen rekenen op de meest recente en innovatieve oncologische behandelingen. Dankzij de verworven kennis, nieuwe therapieën, bijscholingen … spelen we kort op de bal en streven we ernaar een nauwe, duurzame band op te bouwen.

Goed om weten

 • Kan ik bezoek ontvangen?

  Aangezien de opname in het dagziekenhuis maximum één dag omvat, is het bezoek eerder beperkt. Tijdens de opname mag 1 familielid/begeleider je vergezellen.

 • Welke documenten moet ik meebrengen bij een opname?

  Zorg ervoor dat je volgende documenten bij de hand hebt:

  • Identiteitskaart
  • Bloedgroepkaart
  • Recente lijst met thuismedicatie
  • Eventuele verwijsbrieven

  Breng geen waardevolle voorwerpen of geld mee!

 • Wat als ik na mijn behandeling vragen heb?

  Bij eventuele problemen na je behandeling kan je ons van maandag tot en met vrijdag steeds bereiken tussen 7.30 u. en 18.00 u.

  Heb je dringend een antwoord nodig? Neem contact op met je huisarts of met de spoedgevallendienst.

Wie is wie

Hiluit

Campus Knokke-Heist

Hilde Uittenhove

Hoofdverpleegkundige Dagcentrum interne

Verwante specialismen

Oncologie

De oncologen behandelen patiënten die lijden aan een kanker of een kwaadaardige aandoening. Afhankelijk van het type kanker kan de behandeling bestaan uit: het operatief verwijderen van een letsel, bestraling van een letsel met radiotherapie, behandelen van de ziekte met antitumorale middelen (chemotherapie, immunotherapie, gerichte therapie). Ook een combinatie van bovenstaande zijn mogelijk. Alle disciplines en zorgprofessionals betrokken bij de behandeling van kanker werken nauw samen en hebben op geregelde tijdstippen overleg.

Meer over deze afdeling

Maag-, darm- en leverziekten

De dienst maag-, darm- en leverziekten (of gastro-enterologie) behandelt patiënten met aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel. De waaier aan aandoeningen die behandeld worden, is heel divers gezien het spijsverteringsstelsel uit een heel aantal verschillende organen bestaat: slokdarm, maag, twaalfvingerige en dunne darm, dikke darm, aars en endeldarm, galblaas en galwegen, lever en pancreas.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.