Campus Knokke-Heist
LIFT B - 2de verdieping
7.30 u. - 18.00 u. | Niet in het weekend
In het dagcentrum interne ontvangen we enerzijds oncologische patiënten en anderzijds patiënten die komen voor een internistische behandeling.
We ontmoeten elkaar dus in het geval van:
een oncologische behandeling of de verdere opvolging ervan
een specifieke intraveneuze therapie
een endoscopie of maag- en darmonderzoek
een bloedtransfusie
...
Een behandeling in het dagcentrum duurt - zoals de naam al laat vermoeden - niet langer dan één dag. Je meldt je aan op het afgesproken tijdstip doorheen de dag en vertrekt opnieuw als je behandeling erop zit.
Op deze dienst werken de verpleegkundigen samen met een multidisciplinair team van artsen, diëtisten, een palliatieve coach, onco-coaches, psychologen en de sociale dienst. We leggen graag de nadruk op onze warme, persoonlijke en professionele aanpak: we hebben een heel nauw contact met onze patiënten en zijn op elk moment aanspreekbaar.
In ons dagcentrum interne werken we samen met vijf oncologen en meerdere onco-coaches, zodat patiënten kunnen rekenen op de meest recente en innovatieve oncologische behandelingen. Dankzij de verworven kennis, nieuwe therapieën, bijscholingen … spelen we kort op de bal en streven we ernaar een nauwe, duurzame band op te bouwen.
Aangezien de opname in het dagziekenhuis maximum één dag omvat, is het bezoek eerder beperkt. Tijdens de opname mag 1 familielid/begeleider je vergezellen.
Zorg ervoor dat je volgende documenten bij de hand hebt:
Breng geen waardevolle voorwerpen of geld mee!
Bij eventuele problemen na je behandeling kan je ons van maandag tot en met vrijdag steeds bereiken tussen 7.30 u. en 18.00 u.
Heb je dringend een antwoord nodig? Neem contact op met je huisarts of met de spoedgevallendienst.
Campus Knokke-Heist
De oncologen behandelen patiënten die lijden aan een kanker of een kwaadaardige aandoening. Afhankelijk van het type kanker kan de behandeling bestaan uit: het operatief verwijderen van een letsel, bestraling van een letsel met radiotherapie, behandelen van de ziekte met antitumorale middelen (chemotherapie, immunotherapie, gerichte therapie). Ook een combinatie van bovenstaande zijn mogelijk. Alle disciplines en zorgprofessionals betrokken bij de behandeling van kanker werken nauw samen en hebben op geregelde tijdstippen overleg.
De dienst maag-, darm- en leverziekten (of gastro-enterologie) behandelt patiënten met aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel. De waaier aan aandoeningen die behandeld worden, is heel divers gezien het spijsverteringsstelsel uit een heel aantal verschillende organen bestaat: slokdarm, maag, twaalfvingerige en dunne darm, dikke darm, aars en endeldarm, galblaas en galwegen, lever en pancreas.