Campus Knokke-Heist
LIFT B - 1ste verdieping
07.00 u. - 19.00 u.
De dienst Dagcentrum Chirurgie behandelt patiënten die niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis verblijven omwille van:
De dag van de opname zullen we je telefonisch contacteren om het uur van de opname af te spreken.
Op de dag van de ingreep meld je je aan in de inkomhal. Daarna zul je verwezen worden naar de dienst zelf, en word je verwacht aan de opnamebalie van het Dagcentrum Chirurgie op de eerste verdieping.
Gelieve ons steeds vooraf te verwittigen indien je door onvoorziene omstandigheden het afgesproken uur van uw opname niet haalt ( +32 (0)50 535 120).
Kom je bij ons langs voor een ingreep? Overloop dan zeker deze checklist om helemaal voorbereid te zijn op de dagopname:
Na de ingreep verblijf je nog even in de Recoveryzaal, waarna je overgebracht wordt naar de nazorgafdeling van het dagcentrum. Hier word je in de loop van de komende uren verder opgevolgd en voorbereid op je ontslag.
Van zodra de behandelende arts de toestemming geeft, mag je het ziekenhuis verlaten.
De volgende zaken krijg je mee naar huis:
In uitzonderlijke gevallen, afhankelijk van je medische toestand, kan de behandelde arts beslissen dat een verlengde hospitalisatie noodzakelijk is. In dat geval, word je overgebracht naar een kamer op een van onze andere zorgeenheden.
Bij de ingreep in het Dagcentrum Chirurgie is het belangrijk dat je je laat vergezellen door een begeleider. In geen geval, mag je alleen naar huis vertrekken of het openbaar vervoer nemen.
Het is noodzakelijk dat je de eerste 24 uur na de ingreep niet alleen bent en wordt bijgestaan door een begeleider. Het is daarnaast ook verboden een voertuig te besturen, alcohol te drinken of een machine te besturen of bedienen.
Indien je na de ingreep thuis problemen ervaart of bijkomende vragen hebt. Kan je altijd terecht bij:
Indien je verzekeringspapieren of attesten hebt die ingevuld moeten worden door een arts, meld je dit bij de start van de opname op het dagcentrum.
Campus Knokke-Heist
De pijnkliniek van AZ Zeno staat in voor de behandeling van acute en chronische pijn. Acute pijn is pijn die minder dan 3 maanden bestaat en wordt veelal behandeld met medicamenteuse en interventionele therapieën. Chronische pijn is pijn die langer dan drie maanden aanwezig is. Deze pijn is vaak niet alleen een persoonlijk, maar ook een maatschappelijk probleem. Onze pijnkliniek werkt daarom multidisciplinair, dit wil zeggen in samenwerking met verschillende andere diensten (e.g. revalidatie geneeskunde, orthopedie, psychologie,…), zodat we dit probleem zo volledig mogelijk kunnen aanpakken en behandelen.