dr. Eggerding Vincent

orthopedie
Eggerding

Specialisme

Subspecialismen

Heupchirurgie, wervelkolomchirurgie en traumatologie

Conventiestatus

Niet geconventioneerd

Consultaties

MA DI WO DO VR ZA ZO
Campus Knokke-Heist Consultaties na afspraak
Campus Blankenberge Consultaties na afspraak
Campus Maldegem Consultaties na afspraak

In februari 2022 startte dr. Vincent Eggerding als orthopedist in AZ Zeno. Voor consultatie kan u bij hem terecht voor alle algemene orthopedie op de campus in Knokke, Maldegem en Blankenberge. Extra specialisatie heeft dr. Eggerding in de operatieve behandeling van de gehele wervelkolom, heupen en traumatologie

Voor de behandeling van de volledige wervelkolom wordt intensief samengewerkt in de spine unit. De spine unit wordt verder gevormd door dr. Guy Arnauw (orthopedisch chirurg) en dr. Eno Lavrysen (neurochirurg). Verdere samenwerking vindt plaats in het multidisciplinair overleg met de fysische geneeskundigen, radiologen, nucleair geneeskundige en pijnkliniek.

Voor de behandeling van de heuppathologie wordt samengewerkt binnen het heupteam met dr. Sam van der Eecken. De heupen worden via de spiersparende anterieure benadering geplaatst en middels ons rapid recovery programma zijn we actief om het proces rondom de operatie zo voorspoedig te laten verlopen voor iedere individuele patiënt.

Waarvoor kan je bij dr. Eggerding terecht?

 • Consultaties

  Op de consultaties kan u onder andere terecht voor algemene orthopedie (klachten van het steun en beweegapparaat als bijvoorbeeld aan nek en rug, schouder, elleboog, hand/pols, heup, knie, voet/enkel).

  Maar ook voor bijvoorbeeld gewrichtsinspuiting, steunzolen, braces en gipsbehandeling kan je goed terecht bij dr. Eggerding.

 • Operaties

  Dr. Eggerding heeft zich extra bekwaamd in het uitvoeren van nek en rug operaties, heupvervanging via anterieure benadering en traumatologie, inclusief het verwijderen van eerder geplaatst plaat of schroefmateriaal.

 • Spoed

  Indien je in het binnen- of buitenland een letsel heeft opgelopen, kan je op korte termijn gezien worden voor verdere behandeling.

 • Biografie

  Dr. Eggerding studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde. Dr. Eggerding deed van 2011 tot 2014 een fulltime onderzoekstraject met meerdere publicaties in vooraanstaande internationale wetenschappelijke literatuur en meerdere presentaties mocht geven op internationale congressen. In 2021 resulteerde dit in zijn proefschrift en het behalen van de graad van doctor aan de Erasmus Universiteit Amsterdam.

  Vanaf 2014 startte hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in het Amphia Ziekenhuis te Breda, Erasmus MC te Rotterdam en het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis te Tilburg met specialisatie in de wervelkolom, heup en traumatologie (ongevalsletsels). Dr. Eggerding is orthopedisch chirurg sinds 2020. In 2021 heeft hij zich in het Zuyderland Medisch Centrum te Heerlen verder bekwaamd in de behandeling van de wervelkolompathologie middels een spinaal fellowship. Hierin werkte hij 50% met de orthopedisch chirurgen en 50% met de neurochirurgen, zodat hij alle facetten van de spinale pathologie kan behandelen.

Verwante specialisme

Orthopedie

Orthopedie behandelt afwijkingen, letsels en ziektes aan het bewegingsapparaat. Dat omvat aandoeningen van gewrichten, botten, pezen en spieren. Het artsenteam bestaat uit orthopedisten met elk hun eigen aandachtsgebieden binnen de orthopedie. Je kan in AZ Zeno terecht voor aandoeningen aan de elleboog, heup, pols, wervelkolom, enkel, knie, schouder, hand en voet.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.