Pluszorg voor oncologische ambulante patiënten

Logo Pluszorg RGB

AZ Zeno start een nieuw “Pluszorg traject” op in het kader van verbindende integrale zorg voor oncologische patiënten.

Boven de klassieke behandeling wil dit medisch begeleid zorgtraject de patiënt ondersteunen in zijn levenskwaliteit en de soms hinderende nevenwerkingen van de oncologische behandelingen verzachten met complementaire therapieën zoals acupunctuur, osteopathie, voedingsadvies, coaching,….

De patiënten worden, na intervisie met meerdere therapeuten, multidisciplinair besproken. Daarna worden verschillende aangepaste therapieën aan de patiënt voorgesteld. Zo komt, met zijn goedkeuring, een op maat gemaakt zorgtraject tot stand.

Onze gekwalificeerde therapeuten waken over de veiligheid en de doeltreffendheid van de therapieën en dragen 4 belangrijke thema's hoog in het vaandel: complementariteit en autonomie, welzijn en preventie.

Je bent patiënt en wil je graag aanmelden

 • Je contacteert Marie-Amélie de Potter via e-mail op het adres pluszorg@azzeno.be of telefonisch op het nummer +32 (0)478 56 56 99. Zij is de coördinator van “Pluszorg”, en blijft jouw aanspreekpunt doorheen het gehele traject.
 • Zij legt jou het project uitvoerig uit (proces, mogelijke trajecten, prijzen, duur van een traject, individuele en/of groepssessies,…) en beantwoordt al je vragen.
 • Zij stelt je dan ook een vrijblijvende ontmoeting voor, waarin een vragenlijst wordt overlopen.
 • Na dit gesprek beslis je of je al dan niet in het traject stapt.
 • Je wordt in contact gebracht met de coördinerende integratief arts die samen met jou en het multidisciplinair team een gepersonaliseerd zorgtraject uitstippelt.
 • Je therapeutische agenda wordt opgesteld en je afspraken bij de verschillende therapeuten worden vastgelegd.
 • Bij afloop van het traject heb je opnieuw een afspraak met Marie-Amélie de Potter en evalueer je samen met haar het resultaat.

Hoe lang duurt een traject?

Afhangend van je conditie en behoeften, duurt een traject tussen twee en zes maanden.

Wat is de kostprijs?

 • Het intakegesprek met Marie-Amélie de Potter is gratis.
 • De multidisciplinaire intervisie (30 minuten bij 3 verschillende therapeuten) en de hierop volgende bespreking van het zorgtraject met de patiënt bedraagt 75 euro.
 • Zodra een zorgtraject wordt goedgekeurd door de patiënt, betaalt deze een beurtkaart van 300 euro. Deze beurtkaart geeft toegang tot 6 individuele sessies van 1 uur of 12 sessies van 30 minuten bij de verschillende therapeuten.
 • Voor de groepslessen is een andere beurtkaart voorzien van 50 euro, die toegang geeft tot 5 groepslessen van 1 uur.

Waar en wanneer gaat Pluszorg door?

In AZ Zeno op de -1 verdieping op zaterdagen.

Verschillende therapieën in aanbod en lijst van de therapeuten

Functie Naam

Dr. Bart Devos

Dr. Jan Eerens

Bernard Opsomer

Dr. Jean-Pierre Fossion

Erik Brack

Ann Groosman

Jean-Marie Beuckels

Catherine Verhelst

Natacha Buyck

Marie-Amélie de Potter

Marie-Amélie de Potter

Tania Elias

Ann Groosman

Claudine Verstraaten

Lore Verhaeghe

Sabine Balcaen

Muziektherapie

Rieke Cooiman

Hugo Desmecht

Frauke Depauw

Chris Naenen

Sabine Martens

Pluszorg steunen

Om de toegang laagdrempelig te houden, onze activiteiten te bekostigen en de werking kwalitatief uit te bouwen, is Pluszorg aangewezen op giften en donaties. De vzw Plus 4 IP Health Care, of eenvoudigweg “Pluszorg" is als project erkend door de Koning Boudewijnstichting.

Een fiscaal aftrekbare gift kan je op volgende manier doen:
Via overschrijving op rekening van de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 met de gestructureerde mededeling +++ 623/3819/30034 +++

Doe een gift

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.