Infuus @ HOME

Infuus@home is een innovatieve benadering van infuustherapie die wordt uitgevoerd in de thuisomgeving van de patiënt, onder toezicht van ervaren thuisverpleegkundigen. Deze vorm van behandeling biedt tal van voordelen voor patiënten die infuustherapie nodig hebben, variërend van meer gemak en comfort tot verbeterde kwaliteit van leven.

Wat is Infuus@home?

Infuus@home is een medische behandeling waarbij intraveneuze (IV) medicatie thuis worden toegediend door gekwalificeerde thuisverpleegkundigen. Deze therapie kan worden voorgeschreven voor verschillende aandoeningen.

Huisartsen & thuisverpleegkundigen kunnen alle info raadplegen in de infobrochure.

Bekijk de infobrochure

Hoe werkt het?

Het proces begint na diagnose door de behandelend arts die de behandeling instelt. De eerste 3 maanden van de behandeling gaan door in het ziekenhuis. Nadien komt de patiënt terug op consultatie. Indien de arts beslist om de therapie verder te zetten zal infuus@home opgestart worden. De patiënt blijft 1x/maand de therapie in het ziekenhuis krijgen, de rest van de toedieningen gaan bij de patiënt thuis door.

Intramuraal

Opstart infuus@home

De beslissing tot het opstarten van infuus@home gebeurt door de behandelend arts. De patiënt krijgt bij consultatie de nodige documenten en voorschriften mee. De patiënt haalt zijn/haar medicatie en materiaal af bij de thuisapotheek.

Na de consultatie neemt de patiënt contact op met zijn/haar reguliere thuiszorg om de start van infuus@home af te spreken.

Na de therapie wordt de patiënt terug op consulatie verwacht bij de behandelend arts.

Transmuraal

Thuisverpleegkundigen infuus@home

Thuisverpleegkundigen zijn getraind in het correct toedienen van intraveneuze therapie en zorgen voor de veiligheid en kwaliteit van zorg bij de patiënt tijdens het gehele proces. Ze volgen de patiënt op, bieden educatie en ondersteuning aan de patiënt en zijn familieleden over het beheer van de therapie, het herkennen van mogelijke complicaties en het omgaan met eventuele vragen of zorgen.

Voordelen van Infuus@home:

  • Comfort en Gemak: Patiënten kunnen hun behandeling ontvangen zonder de noodzaak om naar een ziekenhuis of ziekenhuis te gaan, waardoor ze meer tijd thuis kunnen doorbrengen en hun dagelijkse activiteiten kunnen behouden.
  • Verbeterde Kwaliteit van Leven: Infuus@home stelt patiënten in staat om in hun vertrouwde omgeving te blijven, wat kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en comfort tijdens de behandeling.
  • Minder Kans op Infecties: Het verminderen van ziekenhuisbezoeken vermindert ook het risico op blootstelling aan ziekenhuisbacteriën en infecties, waardoor de gezondheidtoestand van de patiënt wordt bevorderd.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.