20221116 175952

De gele doos is een geelgekleurde bewaardoos met medische informatie. In de doos steekt een formulier met onder meer de medische achtergrond, allergieën en volledige medicatielijst van de bewoner(s). In het geval dat iemand ooit in nood komt, kunnen hulpverleners de doos snel raadplegen en meteen de juiste zorg toedienen. De doos wordt opgeborgen in de koelkast, een gemakkelijke vindplaats.

Belangrijk is dat er een bijhorende sticker uithangt aan de binnenkant van de voordeur. Zo weten hulpverleners dat de gele doos aanwezig is.

Wie komt in aanmerking voor de gele doos?

Alle thuiswonende 75-plussers uit Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Zuienkerke en Damme kunnen de gele doos gratis ophalen in hun apotheek, het sociaal huis of andere afhaalpunten in de gemeente. De meerderheid ontving een infobrief van het lokaal bestuur met de uitnodiging om de doos af te halen.

Voordelen gele doos:

  • De doos zet vooral in op snelle en accurate hulp voor personen vanaf 75 jaar
  • Optimalisatie kwaliteit van zorg en in dringende situaties kan dit levens redden

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.