Bariatrische heelkunde

Weegschaal

Het team

Zwaarlijvigheid

We spreken van overgewicht wanneer je BMI (= 'Body mass index') hoger is dan 25, en van zwaarlijvigheid of obesitas bij een BMI hoger dan 30. Bij een BMI dat hoger is dan 40 spreken we van morbide obesitas. In dit geval wordt je gezondheid flink aangetast door het overgewicht. Je kunt je BMI berekenen door de volgende berekening te maken: gewicht in kg / (lengte in m)².

Behandelingen

In de eerste plaats proberen we zwaarlijvigheid altijd op een niet-heelkundige manier te behandelen. Die behandeling steunt op dieetmaatregelen en lichaamsbeweging.

Wanneer dieet- en bewegingsmaatregelen geen of onvoldoende lang effect op het overgewicht hebben, kan een een bariatrische ingreep of vermageringsoperatie overwogen worden. Welk type operatie voor jou het best geschikt is, wordt bepaald door de chirurg aan de hand van voorafgaande intakegesprekken.

De Gastric Bypass wordt het meest uitgevoerd en wordt aanzien als de gouden standaard op het vlak van duurzaam gewichtsverlies en behoud van levenskwaliteit. De techniek van de Gastric Bypass werd volledig gestandaardiseerd door Dr. Dillemans, wat de hospitalisatieduur en de kans op complicaties aanzienlijk heeft verminderd. Ook de Sleeve Gastrectomie is de laatste jaren in opmars en boekt zeer goede resultaten. Daarnaast zijn ook de Omega Loop Gastric Bypass, de Banded Bypass, de maagband en de revisionele chirurgie veel voorkomende ingrepen.Verwante afdeling

Abdominaal centrum

Het abdominaal centrum kent een grote verscheidenheid aan patiënten. We behandelen voornamelijk aandoeningen rond de buikstreek, maar zowel het internistisch als het chirurgisch luik komen aan bod op de dienst.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.