Nucleaire geneeskunde

Spect CT1

Maak een afspraak

Knokke-Heist

De dienst Nucleaire Geneeskunde onderzoekt de werking van organen en weefsels door het toedienen van licht radioactieve stoffen bij de patiënt. De dienst bevindt zich op de campus Knokke-Heist en is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 u. en 17.00 u.

Locatie & bezoekuren

Campus Knokke-Heist

LIFT B - verdieping -1

Dagelijks bereikbaar tussen 9.00 u. - 17.00 u.

Het team

AZ ZENO 22 09 2020 Afb 0137

Nucleaire geneeskunde maakt gebruik van radioactieve stoffen die in zeer lage en onschadelijke hoeveelheden worden toegediend. Dit gebeurt meestal via een inspuiting. Nadat die stof in werking is getreden, gaat de patiënt onder de scanner. Die scanner vangt de radioactieve straling op en zo kunnen artsen de werking van een orgaan of bepaald weefsel in het lichaam meten of in beeld brengen.

het is een moderne techniek waardoor specialisten een duidelijk zicht krijgen op de mogelijke aandoening of waardoor ze makkelijker een diagnose kunnen stellen.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Er zijn verschillende soorten nucleair onderzoek mogelijk. Voor de volgende onderzoeken kan je terecht op onze dienst:

Nog aan te vullen

Vaak voorkomende vragen rond Nucleaire geneeskunde

  • Is het gevaarlijk voor mij of mijn omgeving?

    Neen, nucleair onderzoek brengt geen gevaar met zich mee. Het gebruikt een heel kleine hoeveelheid radioactieve stoffen. De stralingsbelasting is vergelijkbaar met of zelfs kleiner dan bij andere scanneronderzoeken zoals een CT-scan bij radiologie.

    Ook voor je omgeving is dit dus niet gevaarlijk.

  • Wat als ik zwanger ben?

    Zwangere vrouwen of baby’s vermijden best contact met radioactiviteit. Meld het daarom altijd onmiddellijk als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Een arts bekijkt het geplande onderzoek en beslist of dit al dan niet kan plaatsvinden mits eventueel bijkomende maatregelen.

Aanvraagformulieren

Wie is wie

Thea Van Hamme

Verpleegkundige | technoloog dienst Nucleaire Geneeskunde
Anndeg

Anne Degryse

Verpleegkundige | technoloog dienst Nucleaire Geneeskunde
De inhoud van deze pagina is bijgewerkt op 09 november 2022

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.