Centrale sterilisatie

Shutterstock 280947341

Contact

Op de centrale sterilisatie afdeling worden alle medische hulpmiddelen, die steriel moeten zijn, gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd volgens een vooropgesteld proces zodat ze weer kunnen gebruikt worden. Dit zowel op de campus Knokke-Heist als campus Blankenberge.

CSA bestaat uit drie verschillende zones:

  • vuile zone: instrumenten worden gesorteerd, gereinigd en gedesinfecteerd.
  • reine zone: instrumenten worden gecontroleerd op functionaliteit , samengesteld en verpakt.
  • steriele zone: instrumenten worden gesteriliseerd en van zodra het sterilisatieproces goed verlopen is, worden ze vrijgegeven aan het operatiekwartier of opgeslagen.

Voor deze sterilisatie opteren wij te allen tijde voor een professionele aanpak. De waarborg van de kwaliteit van de sterilisatie dragen we hoog in het vaandel en behoort tot het wettelijk gedefinieerd takenpakket van ons ziekenhuis. Het nauwgezet volgen van de strenge procedures is van vitaal belang voor de chirurgische ingrepen bij onze patiënten.

Wie is wie

Jengro

Jens Groessens

Adjunct-hoofdverpleegkundige CSA

Verwante afdeling

Operatiekwartier

Op het Operatiekwartier voeren tal van chirurgen dagelijks heelkundige ingrepen uit. Zowel de campus Knokke-Heist als campus Blankenberge beschikken over een Operatiekwartier.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.