Jouw medisch dossier

Je medisch dossier veilig raadplegen

Cozo staat voor Collaboratief Zorgplatform. Het is een digitaal samenwerkingsplatform dat patiënten, zorgverleners en zorginstellingen toelaat om snel en veilig medische gegevens uit te wisselen. Via dit portaal kan je dus niet alleen als arts maar ook als patiënt je medische gegevens inkijken.

Hoe werkt het?

  • Surf naar www.cozo.be
  • Meld je aan met kaartlezer of itsme
  • Raadpleeg je medische gegevens in alle veiligheid

Een afschrift van je medisch dossier

Als patiënt kan je ook een afschrift van je medisch dossier opvragen. Neem hiervoor contact op met de ombudsdienst.

Je globaal medisch dossier

Een globaal medisch dossier of GMD bevat al je medische gegevens (operaties, chronische ziekten, lopende behandelingen...). Door een GMD te openen bij je huisarts, is het voor artsen mogelijk beter onderling te overleggen en je beter te begeleiden. Daarnaast geniet je van een hogere terugbetaling voor de raadpleging of een bezoek aan de huisarts.

Hoe gaat het in z'n werk?

Het GMD kost € 32 (sinds 01/01/2021). De betaling gebeurt rechtstreeks tussen de arts en ziekenfonds. Tijdens een bezoek aan je huisarts, kan je vragen om een GMD te openen.

Concreet biedt een globaal medisch dossier je een betere zorgverlening en de volgende voordelen:

  • Een vermindering van 30 % toegestaan door uw ziekenfonds op het gedeelte dat u zelf moet betalen (raadplegingen en huisbezoeken)
  • De centralisatie van uw medische gegevens, waardoor bijvoorbeeld overbodige onderzoeken worden vermeden

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.