Consultatie

Binnenkort kom je op consultatie in AZ Zeno. Om alles vlot te laten verlopen vind je hieronder alle nodige informatie.

Foto medicatielijst

Wat breng je mee?

 • Elektronische identiteitskaart (E-id) - alleen na inlezing is een correcte terugbetaling door je mutualiteit verzekerd.
 • Ingevulde medicatielijst - Voor de arts is het belangrijk te weten welke medicatie je neemt, de dosis en de hoeveelheid. Dit is belangrijk om jouw behandeling af te stemmen met eventuele andere lopende behandelingen.
 • Medische documenten zoals brief van je huisarts, radiografieën, bloedresultaten,...
10 02 2022 AZ ZENO Afb 0189

Consultatie voorbereiden

Een goed consultatiegesprek begint met een goede voorbereiding. Tijdens je consultatie krijg je immers heel wat informatie te verwerken, en wil je ook zelf jouw vragen kunnen voorleggen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je niets vergeet en dat de consultatie aan jouw verwachtingen kan voldoen. Enkele tips om het gesprek met je dokter voor te bereiden:

 • Schrijf je vragen op
 • Neem iemand mee die je vertrouwt
 • Vraag extra uitleg als je iets niet begrijpt
 • Moet je een moeilijke beslissing nemen? Vraag extra bedenktijd.

De arts kan polsen naar eet-en leefgewoontes. Dit kan minder aangenaam zijn, maar weet dat dit altijd in functie is van je welzijn en de behandeling. Je consultatie is een gesprek in twee richtingen. Jij beslist mee over de keuzes in je behandelingsproces. Samen met de arts werk je aan een betere gezondheid.

Bereikbaarheid

AZ Zeno bestaat uit drie campussen: Knokke, Blankenberge & Maldegem. Al onze campussen zijn uitgerust met een ruime parking en fietsenstalling. Bovendien zijn de campussen ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Klik op de gewenste campus om een gedetailleerde routebeschrijving te bekijken. In de omgeving van campus Knokke zijn wegenwerken waan de gang, maar de normale doorgang naar het ziekenhuis is verzekerd. Neem voor de zekerheid 5 min. extra marge.

AZ Zeno Knokke TV AAPROG BOECKX B2 Ai c Milosz Siebert ext 27
Verbouwingen BL
02maldegem 16

Afspraak annuleren

Afspraken worden vaak een eind in de toekomst ingepland, waardoor je soms de datum of het tijdstip uit het oog verliest. Daarom sturen we patiënten twee dagen voor de consultatie een herinnering via sms. Een afspraak die vergeten wordt, is immers onaangenaam voor zowel de patiënt als voor de dokter.

Als je niet op het afgesproken tijdstip op de afspraak aanwezig kan zijn, dan vragen we om dit uiterlijk 24u op voorhand te melden via het nummer 050 535 000. Bij een laattijdige annulatie, of indien je niet komt opdagen, kan de arts je 25 euro aanrekenen.

Registreren & wachten op je consultatie

 • Kom op tijd, maar ook niet veel te vroeg
 • Registreer je bij aankomst. In campus Knokke doe je dat met je E-id aan de kiosk. Voor campus Blankenberge en Maldegem kan dit aan het onthaal.
AZ Zeno Knokke TV AAPROG BOECKX B2 Ai c Milosz Siebert int 69
Az Zeno 15 06 18 151
20210610 123715

Veiligheid

In AZ Zeno hechten we veel belang aan de veiligheid van patiënten. Eén van de zaken die de veiligheid in gedrang kan brengen is vallen. In Vlaanderen valt één op drie thuiswonende ouderen minstens één keer per jaar. In AZ Zeno wensen wij iedereen te sensibiliseren om valpartijen te vermijden en ouderen voldoende te laten bewegen.

Enkele tips:

 1. Zorg voor een veilige vloer of omgeving (geen tapijten, geen losliggend materiaal, loop niet over een natte vloer)
 2. Zorg dat alles in handbereik ligt (het juist hulpmiddel dichtblij plaatsen)
 3. Beweeg voldoende ter verbetering van spierkracht en evenwicht en indien nodig met het juiste hulpmiddel.
 4. Kies voor uitstekend gesloten schoeisel en kousen worden afgeraden.
 5. Verminderen van valangst door voldoende informatie te krijgen en te blijven bewegen
 6. Rollend materiaal wordt in remstand geplaatst in stilstand
 7. Voldoende opname van Vitamine D
 8. Een bed wordt altijd in laagstand geplaatst en onrusthekken naar beneden, dit in stilstand
 9. Laat je zicht en gehoor testen of gebruik je bril en gehoorapparaat
 10. Laat je medicatie en bloeddruk checken bij de huisarts of specialist

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.