AZ Zeno wint publieksprijs Publica Awards met voedselbos

IMG 3162
Voeding en gezondheid

Geplaatst op 09 mrt. 2022

AZ Zeno heeft met zijn voedselbos de publieksprijs van de Publica Awards gewonnen. Daarnaast behaalde het project ook de 2de prijs van de vakjury! Het voedselbos van AZ Zeno haalde van alle projecten in alle categorieën het meest stemmen. 1549 keer bedankt aan onze gedreven collega’s, artsen en vele sympathisanten voor alle steun en enthousiasme!

AZ Zeno heeft met zijn voedselbos de publieksprijs van de Publica Awards gewonnen. Daarnaast behaalde het project ook de 2de prijs van de vakjury! Het voedselbos van AZ Zeno haalde van alle projecten in alle categorieën het meest stemmen binnen. 1549 keer bedankt aan onze gedreven collega’s, artsen en vele sympathisanten voor alle steun en enthousiasme!

Met het voedselbos zal er over verschillende jaren zal een ecosysteem gecreëerd worden naar het voorbeeld van een natuurlijk bos. Het bos van 3,2 hectare - dat vlak voor het ziekenhuis ligt - wordt voorzien van 2.100 fruitbomen, bessenstruiken en notenbomen. Daarnaast is er ook nog ruimte voor 3.500 bomen en struiken om biodiversiteit en windschutting te creëren. Er worden klassieke soorten geteeld zoals appels, peren en pruimen, maar er is ook ruimte voor vergeten soorten zoals moerbeien, mispels en kweeperen. Er wordt ook geëxperimenteerd met vijgen, kaki’s en abrikozen. Het voedselbos zal niet alleen gebruikt worden voor revalidatie, therapie en educatie, maar evenzeer voor beleving en ontspanning.

IMG 3059
Schets voedselbos kleuren Zeno blanco

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.