Opleiding verpleegkunde in AZ Zeno via TALIZ-project

Taliz bewerkt
Algemeen

Geplaatst op 14 jul. 2022

TALIZ is een opleidingstraject tot graduaat verpleegkunde en staat voor “Traject Anders Leren In de Zorg”.

TALIZ is een opleidingstraject tot graduaat verpleegkunde en staat voor “Traject Anders Leren In de Zorg”.

Les en stage

Lexi volgde de TALIZ-opleiding in AZ Zeno en werkt nu als verpleegkundige op de afdeling geriatrie. “Het Taliz project staat voor een constante afwisseling tussen theorie en praktijk. We volgen afwisselend één week les en één week stage. Dat werkt voor mij zeer goed, want alles wat we leren in de lesweek kunnen we onmiddellijk gebruiken in de praktijk de week nadien. Het is voor mij ook een voordeel dat ik geen lange periode in het leslokaal moet zitten. Daarnaast zijn de klassen klein, wat de docent meer ruimte geeft om extra aandacht te besteden aan moeilijkere onderwerpen.”

De theorie en de verpleegkundige interventies worden gaandeweg opgebouwd en aangeleerd. Door de afwisseling van stage en les is er een continue integratie van praktijk en theorie, wat het leerrendement positief beïnvloedt.

“De opleiding vraagt wel wat flexibiliteit van de studenten. Zo heb ik op twee jaar tijd bijna alle afdelingen van het ziekenhuis gezien. Al is dat natuurlijk ook wel een voordeel. Door op alle verschillende afdelingen stage te lopen heb ik ontdekt dat ik met ouderen wil werken. Ik had nog maar net mijn diploma, en al direct een job. Nog zo’n groot voordeel aan het TALIZ project.”

Locaties

Taliz Oost is een samenwerking tussen AZ Zeno, vzw Bejaardenzorg De Lindenboom, VDAB en school voor verpleegkunde ZoWe verpleegkunde. De theoretische lessen vinden plaats in het ziekenhuis AZ Zeno Knokke en de stages in de regio Oostkust, waardoor dit traject uitermate geschikt is voor studenten die in deze regio wonen.

Meer info

Meer info vind je terug op: www.zowe.be/taliz of via e-mail: taliz@zowe.be.

Taliz bewerkt

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.