Consultaties Kind & Gezin op campus Blankenberge

Geertrui Martine Jessica II
Campus Blankenberge

Geplaatst op 22 apr. 2024

Sinds januari 2024 vinden de consultaties van Kind en Gezin plaats in AZ Zeno campus Blankenberge. Zorgdirectrice Jessica Samaey, verpleegster Geertrui Baert van Opgroeien en vrijwilligster Martine Desmet van Wiegwijs kijken positief naar de nieuwe samenwerking.

Hoe is de samenwerking met AZ Zeno gestart?

Martine: Wij waren al even op zoek naar een nieuwe, vlot toegankelijke plek om consultaties te laten doorgaan. Omdat ik nog bij AZ Zeno heb gewerkt als verpleegkundige, heb ik ook aan hen de vraag gesteld.

Jessica: Wij willen als ziekenhuis maximaal inzetten op transmurale samenwerking. De vraag van Wiegwijs paste hier perfect in. Kind en Gezin maakt sinds januari gebruik van drie mooie consultatie- en wachtruimtes op de eerste verdieping.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe locatie?

Geertrui: Het ziekenhuis is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de shuttlebus en de wagen. Ook de ruime parking, de liften en lichtrijke wachtruimtes zijn een plus. We bevinden ons vlak bij de dienst Gynaecologie en Pediatrie. Zo kunnen we gezinnen gemakkelijk doorverwijzen binnen het ziekenhuis. Alles zit hier onder één dak.

Jessica: We vinden het heel belangrijk dat iedereen de juiste zorg krijgt. Dankzij de nieuwe locatie in het ziekenhuis vinden ook kansarme gezinnen gemakkelijker de weg naar kwaliteitsvolle gezondheidszorg.

Wat typeert jullie werking in Blankenberge?

Geertrui: Wij zorgen ervoor dat onze consultaties warm, gezellig en persoonlijk verlopen. Elk gezin heeft een vaste verpleegkundige en arts. Ze kunnen altijd bij een vertrouwd gezicht terecht. Écht altijd. Vaak krijgen wij berichtjes met vragen of leuke foto’s. Heel fijn, die persoonlijke band!

Martine: Tijdens het wegen en meten vragen wij de ouders ook altijd hoe het met hen gaat. Dat is een klein, maar vaak welgekomen gebaar.

Consultaties Kind en Gezin

AZ Zeno campus Blankenberge - 1e verdieping

Dinsdag: Voormiddag & avond

Donderdag: Namiddag

Meer info? www.kindengezin.be

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.