AZ Zeno breidt medisch aanbod uit met longchirurgie

Whats App Image 2024 05 24 at 12 21 36
Medisch nieuws

Geplaatst op 21 mei 2024

Recent introduceerde dr. Mathieu Vandeputte longchirurgie als bijkomende specialisatie in het heelkundig aanbod van AZ Zeno. Goedaardige longaandoeningen die een ingreep vereisen en diagnostische procedures voor oncologische aandoeningen worden nu in AZ Zeno uitgevoerd. In het najaar versterkt dr. Karen Jacobs het team voor longchirurgie met het oog op de verdere uitbouw van de specialisatie.

AZ Zeno zet met deze uitbreiding verder in op innovatie, maar ook op comfort voor de patiënten, die vanaf nu voor een basisaanbod van longchirurgie in hun vertrouwde ziekenhuis terecht kunnen. Complexere ingrepen worden nauw overlegd met/of doorverwezen naar de afdeling longchirurgie in AZ Sint-Jan Brugge waar zowel dr. Vandeputte als dr. Jacobs zijn opgeleid.

Veiligheid en kennis zijn essentieel

“De opstart van longchirurgie in AZ Zeno is zoals elke innovatie een groeitraject. Het belangrijkste is dat alles veilig kan gebeuren en onderbouwd door voldoende kennis. Ook de samenwerking tussen de arts, het zorgteam en het revalidatieteam is zeer belangrijk. Als iedereen goed op elkaar is afgestemd en de opvolging nauwkeurig gebeurt, levert dat voor de patiënt vaak een vlotter herstel op.” aldus dr. Vandeputte

Long

Brigitte, woonachtig te Maldegem, was de eerste patiënt die een longoperatie onderging in AZ Zeno campus Knokke-Heist. Ze verbleef 2 nachten in het ziekenhuis: één nachtje op Intensieve Zorgen en één op Abdominaal Centrum.

“Wat mij op elke campus en op elke afdeling is opgevallen is de rust en de vriendelijkheid van de dokters en verpleegkundigen. Dat is echt ongezien. Een beetje warmte en vriendelijkheid doet erg veel deugd, op die momenten waarbij je als patiënt soms wat onzeker of angstig bent. Na mijn operatie kwam dr. Vandeputte langs op een zondag, dat heb ik enorm gewaardeerd. Voor de nazorg kan ik naar de campus in Maldegem komen, dichtbij huis én bij mijn vertrouwde arts. Dat is erg aangenaam. ” zeg Brigitte.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.