AZ Zeno als eerste ziekenhuis in culinaire Gault & Millau gids

AZ ZENO 18 maart 4 Koks
Voeding en gezondheid

Geplaatst op 10 mrt. 2022

Een ziekenhuis in de culinaire Gault Millau gids, AZ Zeno doet het. De gloednieuwe editie ‘A Taste of Knokke-Heist’ onthult 5 smakelijke bladzijden over de keuken van AZ Zeno. Je leest er over verse pretselbroodjes die met een heerlijk broodparfum en fijne, glimmende korst minstens één, vaak twee koksmutsen waard zijn. De smeuïg gegaarde ossobuco van sappig kalfsvlees met fijn merg in een diep smakende saus vol reliëf smaakt volgens de recensent even rijk en waarachtig als in het betere Italiaanse restaurant.


Chef catering Pieter De Smet: “Het was een hele eer om Gault Millau te mogen ontvangen in AZ Zeno. Ik moet bekennen dat er toch wat gezonde stress was die dag. Als ziekenhuis is het natuurlijk niet onze ambitie om een sterrenrestaurant te zijn. Wel willen we gezonde, voedzame en smakelijke gerechten serveren omdat we sterk geloven dat goed eten belangrijk is voor het welzijn en bijdraagt tot een goed herstel. We telen daarom een groot deel van onze groenten zelf en kiezen voor lokale en smaakvolle ingrediënten. Deze vermelding is voor ons een erkenning van onze filosofie.”

Met de culinaire gids behaalt Knokke-Heist een absolute primeur. Geen enkele andere gemeente of stad ter wereld heeft zijn eigen gids. Je vindt er een uitgebreide selectie van de betere adressen uit de regio: van toprestaurants, lekkere speciaalzaken, ambachten, winkels tot ziekenhuis AZ Zeno. Het ziekenhuis voorziet voor alle medewerkers en artsen een exemplaar van deze bijzondere uitgave.

  • Keuken2
  • Az Zeno 15 06 18 150
  • AZ ZENO 18 maart Afb 0075 0019

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.