Menopauzecentrum

AZ Zeno Knokke TV AAPROG BOECKX B2 Ai c Milosz Siebert int 35

Maak een afspraak

Het menopauzecentrum informeert en behandelt vrouwen met vragen of klachten tijdens de menopauze. Afspraken op campus Knokke-Heist kunnen gemaakt worden via het secretariaat.

Locatie & bezoekuren

Campus Knokke-Heist

Lift A - verdieping -1

08.00 u. - 17.00 u. I niet in het weekend

Onze filosofie

De menopauze is een zeer belangrijke en ingrijpende periode in het leven van de vrouw. Het is een levensfase die de nodige aandacht verdient van de moderne geneeskunde. Klachten zijn zeer sterk verbonden met het dalen van de oestrogenen. Deze levensfase begint vaak rond de leeftijd van 45-55 jaar, maar kan ook plots optreden na bestraling, een heelkundige ingreep van de eierstokken of na chemotherapie.

In het menopauzecentrum begeleidt een multidisciplinair team vrouwen tijdens die fase in hun leven. Het menopauzecentrum informeert en behandelt vrouwen met vragen en klachten over de menopauze: in het algemeen, tijdens of na. De menopauze in combinatie met hartklachten, werkverzuim, burn-out en seksuele problematiek kan hier ook besproken worden.

Zo werkt onze dienst

De huisarts, gynaecoloog, een medisch specialist of deskundige kan je doorverwijzen naar het menopauzecentrum. Je kan ook zelf, zonder verwijsbrief, een afspraak maken.

Tijdens het menopauzeconsult bespreken vrouwen hun vragen, klachten en symptomen met een gespecialiseerde menopauzeverpleegkundige. Zij bekijkt welke aanpassingen in voeding, beweging, ontspanning of levensstijl de klachten kunnen verminderen of kunnen voorkomen in de toekomst. Eveneens geeft zij toelichting over mogelijke behandeling. Zij wordt daarin ondersteunt door een gynaecoloog. Persoonlijke begeleiding van de patiënt staat voor ons centraal tijdens de behandeling.

De consultaties gaan door op woensdag en vrijdag (hiervan kan worden afgeweken mits afspraak via het secretariaat) en neemt ongeveer 1 uur tijd in beslag.

Betaling

De menopauzeconsulatie bedraagt 25 euro. Tot op vandaag wordt er nog geen terugbetaling voorzien door de mutualiteit. Alle onderzoeken en consultaties bij de artsen gebeuren aan het normale dokterstarief, waarbij de opleg ten laste van de patiënt is. Terugbetaling gebeurt via de mutualiteit waar je bij aangesloten bent.

Wie is wie

Anngob

Campus Knokke-Heist

Anneke Gobeyn

Menopauze verpleegkundige

Verwante specialisme

Gynaecologie

Bij de dienst gynaecologie kan je terecht voor algemene gynaecologie (gynaecologische onderzoeken, anticonceptie, menopauze,...) en voor ondersteuning en begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling. Een nauwe samenwerking tussen een team van gynaecologen, kinderartsen en vroedvrouwen resulteert in een persoonlijke begeleiding en opvolging van de mama’s in spe en hun baby. De dokters werken in nauw overleg en verzekeren ‘s nachts en tijdens het weekend permanentie via een wachtsysteem. Zo kan je 24/24u bij iemand terecht indien dat nodig is. Wil je een afspraak maken wegens nieuwe zwangerschap of heeft u een dringend gynaecologisch probleem? Dan kan u ook telefonisch contact opnemen met het onthaal voor een afspraak op korte termijn.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.