Dialyse

Az Zeno 15 06 18 203

Maak een afspraak

Tijdens een dialysebehandeling verwijdert een kunstmatige nier afvalstoffen en overtollig vocht uit je bloed. Je kan terecht voor een dialyse op de campus Knokke-Heist van maandag t.e.m. zaterdag.

Locatie & bezoekuren

Campus Knokke-Heist

Gelijkvloers

Maandag - zaterdag I 8u30 - 17u

Zo werkt onze dienst

In het dialysecentrum op campus Knokke-Heist kan je terecht voor een nierdialyse. Deze extra erkenning kwam tot stand na nauwe samenwerking en met nadrukkelijke steun van AZ Sint-Lucas Brugge.

Zowel vaste dialysepatiënten als vakantiedialysepatiënten zijn het hele jaar door welkom voor een dialyse van maandag t.e.m. zaterdag.

Voor een vakantiedialyse vragen we je wel om telefonisch of via e-mail een aanvraag in te dienen. Je geeft daarbij de volgende gegevens door:

  • naam
  • geboortedatum
  • eigen dialysecentrum
  • gewenste periode voor de dialyse

Je kan een aanvraag doen via het nummer +32 (0)50 36 59 05 of via dialyse.kn@azzeno.be. De aanvraag tot vakantiedialyse is in orde na bevestiging via e-mail.

Az Zeno 15 06 18 205
Az Zeno 15 06 18 207

Waarvoor kan je bij ons terecht

Normaal gezien zuiveren onze nieren ons bloed, maar als die niet goed werken, stapelen afvalstoffen en overtollig vocht zich op in het bloed. In dat geval kan een dialyse die functie van de nieren gedeeltelijk overnemen en wordt je bloed toch gezuiverd. Een nierdialyse is (levens)noodzakelijk als de nieren slechts 5% tot 10% werken.

Er bestaan 2 soorten dialyse:

  • Bij de kunstnierbehandeling (hemodialyse) stuurt een pompmechanisme je bloed doorheen een kunstnier, die zich buiten het lichaam bevindt. Die zuivert het bloed van afvalstoffen en overtollig vocht. Deze behandeling kan thuis of in het ziekenhuis.
  • De buikspoeling (peritoneale dialyse) gebruikt jouw eigen buikvlies als 'filter'. Via een buikkatheter wordt een spoelvloeistof in de buikholte ingebracht. Met behulp van die spoelvloeistof wordt het bloed gezuiverd. Deze behandeling gebeurt thuis.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.