Verbouwingswerken campus Blankenberge

Het ziekenhuisgebouw op campus Blankenberge krijgt een grondige make-over. De verbouwingswerken verlopen in 3 fasen, waarvan 2 reeds afgewerkt. De laatste fase van de verbouwingen is nu ook in zicht. Nog een aantal maanden naarstig doorwerken en dan mogen wij jou onthalen in een gloednieuwe campus.

Maart 2023: volledige ingebruikname 2e en 3e verdieping

Een nieuwe mijlpaal: deze maand nemen we de tweede en derde verdieping volledig in gebruik. De gloednieuwe verblijfskamers met warm interieur, aangenaam binnenklimaat en comfortabele inrichting zijn klaar om de eerste patiënten in te verwelkomen. Patiënten die op dat moment in het ziekenhuis verblijven, worden verhuisd van de oude naar de nieuwe vleugel. En dat allemaal op dezelfde verdieping. De verhuis kan daardoor zeer vlot verlopen. Een kamerupgrade in een vingerknip!

  • 29 03 2023 AZ ZENO Bl Afb 0143
  • Uitbreiding kamers Blankenberge
  • 29 03 2023 AZ ZENO Bl Afb 0256

Zomer 2023: Ingebruikname inkom & 1e verdieping

Nog voor de zomer wijden wij de nieuwe inkom en consultatieruimtes op de eerste verdieping in. De laatste grote fase van de verbouwingen is dan afgerond. Vanaf dat moment mogen wij alle patiënten onthalen in een lichtrijke omgeving met gloednieuwe consultatieruimtes en aangename wachtkamers. Helemaal in onze frisse, luchtige en hedendaagse AZ Zeno-stijl.

62092610 1b9b bdde 3816 a31207124323

Na zomer 2023

AZ Zeno blijft in de toekomst steeds verder vernieuwen en investeren in de beste technologie, infrastructuur en zorg voor de bewoners uit Blankenberge en omstreken. Voor de spoedgevallendienst, het operatiekwartier, de dienst radiologie en de bistro staan alvast nieuwe renovatieplannen op de agenda. Daar vertellen wij binnenkort meer over!

Spoeddienst tijdens de werken

Tijdens de verbouwingen blijft de spoeddienst, net als alle andere afdelingen, gewoon open. De toegang tot de spoeddienst blijft ongewijzigd, in tegenstelling tot de hoofdingang voor alle andere diensten. Die verloopt tijdens de werken via de parking aan de cafetariazijde.

Afbeelding1

Waarvoor kan je in AZ Zeno Blankenberge allemaal terecht?

Healing environment

Genezen gaat om meer dan enkel zorg. Uit studies is gebleken dat een mooi uitzicht, groene omgeving, lekkere & gezonde voeding, aangename rustplekken en rustgevende architectuur een positief effect hebben op het herstel van patiënten. Dus daar hebben wij in het bijzonder op gelet bij de vernieuwingswerken in AZ Zeno campus Blankenberge.

Op de afdelingen Revalidatie en Geriatrie hebben wij ruime, lichtrijke en gezellige dagzalen voorzien. Mensen die hier (langer) verblijven hebben zo een fijne plek ter beschikking om met andere patiënten te praten, samen te eten en van de groene omgeving te genieten. Want vanuit de dagzalen heb je ook een bijzonder mooi zicht op de weide Uitkerkse Polders.

Voeding, dat is volgens onze chef Pieter De Smet het beste medicament. Daarom sloegen we de handen in elkaar met Bioboer Lieven Devreese die het hele jaar door verse groenten kweekt op ons bioveld. Chef Pieter en zijn keukenteam verwerken die op hun beurt in lekkere én gezonde maaltijden voor de patiënten, bezoekers en medewerkers in campus Knokke enBlankenberge.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.