Campus Blankenberge

De laatste werken zijn afgewerkt! In februari opende campus Blankenberge de vernieuwde vleugel, waar je zowel terechtkan voor consultaties als ingrepen in dagverblijf. Zo goed als alle disciplines zijn op de campus actief. Belangrijk: je komt de campus vanaf nu binnen via de Albrecht Rodenbachstraat.
19 02 2024 AZ ZENO Blankenberge 0069 HDR

Extra comfort, licht en ruimte

Een bezoek aan het nieuwe onthaal voelt als binnenstappen in een oase van licht, rust en ruimte. Bij aankomst meld je je aan bij onze digitale kiosken met jouw ID. Klopt alle info op het scherm? Dan kan je gewoon de route volgen die op jouw ticket staat. Krijg je een melding dat er nog bijkomende info nodig is om jouw inschrijving in orde te brengen, dan kan je terecht aan onze mooie en ruime balie. Privacy gegarandeerd! Even wachten? Installeer je op de comfortabele banken en volg de digitale schermen met leuk Zeno-nieuws.

Open Bedrijvendag AZ Zeno BL 51
29 03 2023 AZ ZENO Bl Afb 0143
29 03 2023 AZ ZENO Bl Afb 0039 min

Op weg in de campus

Het nieuwe signalisatieplan leidt je feilloos naar de wachtzaal waar jij moet zijn, op de gelijkvloerse of eerste verdieping. Onze twee nieuwe liften zijn extra groot, hebben de nieuwste deurbeveiliging én spraakondersteuning voor mensen met een visuele beperking. Uiteraard kan je ook nog steeds de trap kiezen.

Naast de gloednieuwe consultatieruimtes biedt de vleugel ook plaats aan een prachtig uitgerust dagcentrum met twee operatiezalen en een recoveryruimte alsook aan de zorgeenheden revalidatie en geriatrie. In de loop van het jaar vernieuwen we ook de cafetaria. Die steken we net zoals de rest van de campus in een hedendaags jasje.

19 02 2024 AZ ZENO Blankenberge 0141
19 02 2024 AZ ZENO Blankenberge 0001 HDR min

Huiskamergevoel

Eenmaal toegekomen in de wachtzaal ervaar je véél comfort. Zachte zitbanken, een warm interieur en een eigentijds huiskamergevoel. Om het wachten extra aangenaam te maken, kan je op het scherm de wachttijd volgen voor jouw consultatie. Heeft je arts uitzonderlijk vertraging? Dan kan je even in de cafetaria of buiten vertoeven en krijg je een sms wanneer het bijna jouw beurt is. Elke wachtruimte heeft een eigen rustgevend kleurtje.

Die gekleurde wanden zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Mooi en duurzaam. Je ervaart er ook een prettige temperatuur. Die wekken we op met groene energie, net zoals de elektriciteit. Een deel daarvan produceren we via zonnepanelen op campus Knokke-Heist.

19 02 2024 AZ ZENO Blankenberge 0092 HDR
19 02 2024 AZ ZENO Blankenberge 0101 HDR
19 02 2024 AZ ZENO Blankenberge 0128 HDR

Op campus Blankenberge zijn meer dan 50 artsen actief. Waarvoor je er allemaal terechtkan, ontdek je hieronder. Daarnaast kan je er ook terecht voor:

  • Radiologie: klassieke radiologie, echografie, mammografie en CT-scan
  • spoedgevallen: 24/24, 7 dagen op 7 geopend
  • Operatiekwartier: voor chirurgische ingrepen met dagopname
  • Dagziekenhuis: voor behandeling met chemotherapie, pijntherapie of dagverblijf na een ingreep
  • Revalidatiediensten: revalidatie na operatie van vb. knie, heup, schouder of beroerte én revalidatie na hart- en of longziekte
  • Ambulante Revalidatie: behandeling bij de kinesist, logopedist of ergotherapeut
  • (Psycho)Geriatrie: Gespecialiseerde afdeling voor ouderenzorg, met geriatrisch dagziekenhuis
Specialismes actief op campus Blankenberge

Bereikbaarheid campus Blankenberge

Bereikbaarheid campus Blankenberge

Healing environment

Genezen gaat om meer dan enkel zorg. Uit studies is gebleken dat een mooi uitzicht, groene omgeving, lekkere & gezonde voeding, aangename rustplekken en rustgevende architectuur een positief effect hebben op het herstel van patiënten. Dus daar hebben wij in het bijzonder op gelet bij de vernieuwingswerken in AZ Zeno campus Blankenberge.

Op de afdelingen revalidatie en geriatrie hebben wij ruime, lichtrijke en gezellige dagzalen voorzien. Mensen die hier (langer) verblijven hebben zo een fijne plek ter beschikking om met andere patiënten te praten, samen te eten en van de groene omgeving te genieten. Want vanuit de dagzalen heb je ook een bijzonder mooi zicht op de weide Uitkerkse Polders.

Voeding, dat is volgens onze chef Pieter De Smet het beste medicament. Daarom sloegen we de handen in elkaar met Bioboer Lieven Devreese die het hele jaar door verse groenten kweekt op ons bioveld. Chef Pieter en zijn keukenteam verwerken die op hun beurt in lekkere én gezonde maaltijden voor de patiënten, bezoekers en medewerkers in campus Knokke en Blankenberge

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.