Zeno Moves

Zeno Moves is de sportwerkgroep van AZ Zeno, waarin gezondheid, welzijn en actief leven centraal staan. Als onderdeel van dit enthousiaste initiatief wordt elke maand een persoon genomineerd om zijn of haar favoriete sport of activiteit met ons te delen. Dit biedt niet alleen de kans om verschillende sporten en bewegingsvormen te ontdekken, maar inspireert ook collega's om actiever en gezonder te leven. Samen streven we naar een gezonde levensstijl en moedigen we elkaar aan om te bewegen en te genieten van de voordelen die sport en lichaamsbeweging te bieden hebben. Laten we meer te weten komen over de diverse wereld van Zeno Moves en de inspirerende mensen die deel uitmaken van deze sportieve gemeenschap.
ZM

Ik ben Maguy en ik werk op het secretariaat Orthopedie. Wanneer je me niet vindt achter een van de bureau’s, is de kans groot dat ik aan het sporten ben. Ik ben een omnisporter. Ik heb geen vaste sport die ik het allerliefst en allermeest doe of waar ik extreem in uitblink, maar geniet van ieder facet van het bewegen. Ik wandel, loop, zwem, fiets, ski, surf soms eens en volg/geef graag eens een bootcamp.

Ik woon in Heist, op 5 minuutjes wandelen van de zeedijk waardoor deze meestal het decor van mijn looproute is. Mocht je me zien lopen, meestal in het gezelschap van mijn trouwe viervoeter Colette (kwestie van het nuttige aan het aangename te koppelen), mag je steeds eens zwaaien of even meelopen!

Als jij zelf vanuit Heist naar het ziekenhuis fietst, is de kans groot dat je me tegenkomt langs de baan op mijn fiets (feel free om me even uit de wind te zetten ;) ). In de zomer durf ik soms eens diezelfde fiets nemen om een grotere rit te maken. Dit doe ik samen met vrienden of soms trek ik alleen op avontuur.

Wanneer alle condities in de zomer (of herfst) juist zijn aan onze Belgische kust, zijn er eens goeie surfgolven. Als dit het geval is, zijn wij vaak te vinden in de baai van Heist op onze surfplank.

Ski

In de wintermaanden trek ik er, met mijn gezin, steevast een weekje op uit naar de bergen. Mijn lieve ouders hebben mijn broer en mij al van jonge leeftijd leren skiën. Hier in de bergen herladen wij allemaal onze batterijen en maken we herinneringen waar we nog lang nadien mee lachen.

Maguy

Als echt alle weersomstandigheden tegenzitten om te gaan lopen, fietsen, zwemmen, surfen of om tout court buiten te komen, maak ik voor mezelf een soort bootcamp om thuis in mijn living te sporten. Dit is vaak een HIIT-training (high intensity interval training) van een 30-tal minuutjes. Zo heb ik ook mijn dagelijkse beweging gehad.

Zo, nu kennen jullie mij een beetje beter aan de hand van mijn sportieve activiteiten. Willen jullie ook eens een bootcamp meedoen met mij? Geef zeker een seintje.

Ik nomineer dr. Van Hoecke om volgende maand iets over zijn favoriete sport te vertellen.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.