Inwendige ziekten

Het team

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Wanneer je huisarts geen duidelijke diagnose kan stellen bij een ziekte, kom je terecht op de dienst Inwendige ziekten. Vaak heb je in dat geval bijvoorbeeld symptomen als koorts, vermagering, vermoeidheid, afwijkingen bij een bloedonderzoek ... maar is daar geen duidelijke medische verklaring voor.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Vaak hebben patiënten op de dienst inwendige geneeskunde een ziektebeeld in verschillende organen en kunnen ze daarom niet onmiddellijk terecht bij de juiste (orgaan)specifieke specialist. Daarom onderzoekt een algemeen internist de patiënt eerst en maakt die een behandelingsplan op. Op zijn/ haar advies zal je nadien doorverwezen worden naar een specialist die je verder zal behandelen.

Verwante specialismen

Maag-, darm- en leverziekten

De dienst maag-, darm- en leverziekten (of gastro-enterologie) behandelt patiënten met aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel. De waaier aan aandoeningen die behandeld worden, is heel divers gezien het spijsverteringsstelsel uit een heel aantal verschillende organen bestaat: slokdarm, maag, twaalfvingerige en dunne darm, dikke darm, aars en endeldarm, galblaas en galwegen, lever en pancreas.

Meer over deze afdeling

Oncologie

De oncologen behandelen patiënten die lijden aan een kanker of een kwaadaardige aandoening. Afhankelijk van het type kanker kan de behandeling bestaan uit: het operatief verwijderen van een letsel, bestraling van een letsel met radiotherapie, behandelen van de ziekte met antitumorale middelen (chemotherapie, immunotherapie, gerichte therapie). Ook een combinatie van bovenstaande zijn mogelijk. Alle disciplines en zorgprofessionals betrokken bij de behandeling van kanker werken nauw samen en hebben op geregelde tijdstippen overleg.

Meer over deze afdeling

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.