Preoperatieve consultaties

AZ ZENO 16 08 2022 Afb 210

Maak een afspraak

Wanneer een ingreep gepland wordt, zal je door je specialist doorverwezen worden naar de preoperatieve consultatie. Een goede voorbereiding van jouw dossier is immers essentieel voor de veiligheid van de patiënt.

Wanneer

  • Bij voorkeur aansluitend op de consultatie bij de arts- specialist. De nodige afspraken zullen dan ingepland worden.
  • Indien bovenstaande niet mogelijk is, zal je telefonisch gecontacteerd worden om een afspraak in te plannen.
  • Een preoperatief consult duurt gemiddeld zo’n 20 min.
  • Je kan dagelijks terecht bij de preoperatieve consultatie van 08u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30.

Verloop

Tijdens het preoperatief consult volgende op de consultatie wordt de preoperatieve bundel met jou overlopen en krijg je de nodige uitleg over het verdere verloop van uw ingreep.

Er zal, indien nodig, gevraagd worden om preoperatieve onderzoeken te ondergaan bij de huisarts, hiervoor krijg je de nodige documenten en instructies mee. Denk eraan om tijdig de huisarts te consulteren zodat bij eventueel afwijkende onderzoeken nog de nodige opvolging mogelijk is.

Een preoperatief consult wordt ingepland 1 tot 5 weken voor de ingreep. Tevens worden die dag zo nodig andere consulten ingepland vb. preoperatief consult anesthesie.

Samen met de preoperatieve verpleegkundige wordt de preoperatieve vragenlijst overlopen. Je krijgt advies omtrent medicatie en nuchter zijn.

Er wordt gevraagd naar uw gezondheidstoestand, medische voorgeschiedenis, thuismedicatie, allergieën en gewoontes.

De toestemmingsformulieren voor een ingreep/onderzoek worden eveneens in orde gebracht.

Al deze informatie wordt gebundeld in uw preoperatief dossier en wordt, enige tijd voor de ingreep plaatsvindt, door een anesthesist nagezien om zeker te zijn dat je op een veilige, verantwoorde manier geopereerd kunt worden.

Indien je preoperatieve onderzoeken werden verricht door de huisarts vergeet dan zeker niet om de resultaten van het onderzoeken mee te brengen naar de preoperatieve afspraak.

Contact & openingsuren

Indien u vragen heeft of een afspraak wenst te maken kunt u telefonisch contact opnemen met de preoperatieve consultatie op het nummer +32 (0)50 535 040 of mailen naar
preoperatief.consult@azzeno.be
.

Consultaties van 08u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30

Bekijk de preoperatieve bundel

Preoperatieve bundel

Wie is wie

Marbec

Martine Beckx

Verpleegkundige
Naohee

Naomi Vanhee

Verpleegkundige

Dominique Borms

Verpleegkundige
Elsmei

Campus Knokke-Heist

Els Vermeiren

Coördinator rapid recovery

Orthopedisch centrum

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.