> zorgverstrekker  >  nieuws  >  AZ Zeno infokrant - Covid-19 editie

AZ Zeno infokrant - Covid-19 editie


20-05-2020

Een speciale editie van onze Zenokrant, helemaal gewijd aan het gespreksonderwerp van ons allen ‘Corona’. Met heel wat getuigenissen van voor of achter de verpleegschermen. Ondanks het vele verdriet en de angst waar we dagelijks mee omgaan, brengt dit virus toch ook 2 positieve dingen met zich mee. Eindelijk ontstaat er een breed maatschappelijk gedragen respect voor onze zorgmedewerkers. Wat ze al zovele decennia doen, het beste van zichzelf geven, wordt nu plots door iedereen bejubeld. Dat we al jaren vechten voor nabije en voldoende ziekenhuiszorg krijgt nu toch een speciaal en welgekomen kantje.

Een tweede heuglijke vaststelling is dat dit virus onze maatschappij ook wat warmer maakt. Een golf van solidariteit en attenties kwam op ons af. Iets wat ons ongelooflijk veel deugd deed en onze medewerkers vleugels gaf om vol te houden. Misschien is dit virus wel de oogopener om een van onze belangrijkste waarden nog meer naar waarde te schatten: onze vrijheid. Misschien gaan we na deze crisis veel bewuster en warmer met elkaar om. Dit zou pas een echte overwinning van Covid-19 zijn

Deze krant vormt een unieke kijk achter de schermen en een manier om onze helden in de kijker te zetten. Neem er eentje mee als je naar het ziekenhuis komt of lees ze hier digitaal. Veel leesplezier!

>> Download de krant.


 terug naar het overzicht