> zorgverstrekker > activiteiten > Symposium 'bijna dood ervaring'

Symposium 'bijna dood ervaring'


31-10-2018

Allerheiligen en Allerzielen is een tijd waarbij we onze geliefde overledenen herdenken en even stilstaan bij het mysterie van leven en dood. Als medici en zorgverstrekkers zijn we wetenschappelijk en technisch sterk onderlegd. Vaak komen we in contact met realiteiten die we wetenschappelijk moeilijk kunnen plaatsen maar die voor de beleving van onze patiënten wel belangrijk zijn en een rol kunnen spelen in hun ziekte en genezingsproces.

 

Sprekers
dr. Eben Alexander - neurochirurg USA

heeft als neurochirurg in 2008, naar aanleiding van een E. Coli meningitis, een bijna dood ervaring meegemaakt na een periode van 7 dagen kunstmatig coma.  Als wetenschapper openbaarde er zich voor hem een totaal nieuwe wereld met andere inzichten over de werking van onze hersenen en ons bewustzijn. Hij schreef  verschillende boeken waaronder in 2012  ‘Proof of Heaven’ ; in 2014 ‘The Map of Heaven’ en in 2017 ‘Living in a Mindful Universe’. Momenteel is hij een gevraagd spreker op tal van congressen. Het verhaal van Dr. Eben Alexander en zijn ervaringen roepen voor velen vragen en weerstand op. Voor ons is belangrijk dat zijn ervaring ons leert dat er meer is dan de zintuigelijke werkelijkheid  en dat we als artsen  kennis nemen van  werkelijkheden die we niet gewoon zijn in ons strikt wetenschappelijk denkkader.

Charlotte Martial - medewerkster van Prof. Dr. Steven Laureys
(Neuropsychologist & PhD Coma Science Group CHU Liège). Prof Laureys brengt een nieuw boek uit: ‘Onze Hersenen’. Hier haalt hij ook  controversiële onderwerpen als bijna dood ervaringen aan. Hij waarschuwt ervoor comapatiënten te snel als planten af te schrijven en houdt een bevlogen pleidooi voor orgaandonatie, 'de enige wetenschappelijk bewezen vorm van leven na de dood'.

 

Datum: woensdag 31 oktober 2018
Tijdstip: ontvangst 19.30u. - aanvang 20u. - einde 22u.
Doelgroep: professionele doelgroep in de zorgsector
Plaats:  AZ Zeno campus Knokke Heist - auditorium Kalvekeetdijk 260 - Knokke-Heist
Inschrijven: stuur een mail naar inschrijvingen@azzeno.be met vermelding van je naam, functie en organisatie 
Praktisch: Voor deze gerenommeerde sprekers vragen wij een bijdrage van 25 euro per persoon. Betalingsinstructies volgen na inschrijving. Symposium ten voordele van de integratieve zorg AZ Zeno Plus
Accreditering: aangevraagd - rubriek economie en ethiek  


 terug naar het overzicht