background header
> patiënten  >  projecten  >  detail Menopauzekliniek

Menopauzekliniek

Menopauze is een zeer belangrijke en ingrijpende periode in het leven van de actieve Westerse vrouw. Het is een levensfase die de nodige aandacht verdient van de moderne geneeskunde. Klachten zijn zeer sterk verbonden met het dalen van de oestrogenen.In de menopauzekliniek in AZ Zeno worden vrouwen professioneel begeleid tijdens deze fase van hun leven. Gezondheidsproblemen worden multidisciplinair aangepakt om (indien nodig) de beste behandeling op te stellen.

Binnen de menopauzekliniek worden alle geplande onderzoeken gebundeld zodat u met minimale tijdsinvestering een maximaal gezondheidsresultaat bekomt.

 

Eerste consultatie
Voor een eerste gesprek bij de gynaecoloog kunt u terecht in campus Knokke-Heist, campus Blankenberge of Medisch Centrum Maldegem (MCM).
Consultatie-uren hier raadpleegbaar (ga naar gynaecologie). Afspraken via T +32 (0)50 63 35 20.
Gelieve steeds te vermelden dat het om een 1ste consultatie in de menopauzekliniek gaat. Wij voorzien dan iets meer tijd voor u.
Tijdens de eerste consultatie beslist de gynaecoloog welke onderzoeken relevant zijn voor u.

Te plannen onderzoeken
Het secretariaat bundelt alle onderzoeken en contacteert u per mail +/- 14 dagen na uw eerste consultatie. U ontvangt 2 of 3 data:

  • Een datum (meestal VM) voor alle menopauzeonderzoeken + uitleg over de onderzoeken;
  • Een datum voor een coloscopie (darmonderzoek) indien nodig;
  • Een datum voor een tweede consultatie bij de gynaecoloog.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de arts, proberen wij zo veel als mogelijk rekening te houden met uw voorkeuren.

Bespreking van de resultaten
Nadat u bent langs geweest op de afgesproken data, worden de resultaten van uw onderzoeken multidisciplinair besproken en gebundeld in een persoonlijk gezondheidsbilan.

Tweede consultatie
Uw gynaecoloog bespreekt uw gezondheidsbilan met u op uw tweede consultatie en zal, indien nodig, een behandeling opstellen. Uw huisarts wordt vanzelfsprekend op de hoogte gebracht.

Prijs
Alle onderzoeken gebeuren aan het normale dokterstarief, waarbij de opleg ten laste van de patiënt is. Terugbetaling gebeurt via de mutualiteit waar u bij aangesloten bent.

Gynaecologen menopauzekliniek

Contact
secretariaat: Anneke Gobeyn
T +32 (0)50 63 30 20
menopauzecentrum@azzeno.be
Neem zeker ook een kijkje op onze website: www.menopauzekliniekzeno.be