background header
> patiënten  >  projecten  >  detail Huilbaby's

Huilbaby's

Het aanhoudend gehuil van uw baby roept vaak een gevoel van machteloosheid op. U kan het niet meer alleen aan en weet geen oplossing meer. Zowel de ouders als de baby kunnen hierbij op een doeltreffende manier geholpen worden. Een gemotiveerd team van hulpverleners staat voor u en uw kindje klaar.

In een eerste fase kunt u via de behandelende arts contact opnemen met een kinderarts van het team en samen het probleem bespreken. Deze zal u zonodig een huilgrafiek overhandigen waardoor u een beter zicht krijgt op het gedrag van uw baby.

In een tweede fase is het soms nodig een korte observatieperiode in het ziekenhuis in te schakelen: hierbij bekijken we samen de diverse aspecten van de huilproblematiek. Eventuele lichamelijke oorzaken worden via onderzoek uitgesloten. Blijkt er lichamelijk iets niet in orde, dan kan er in overleg een behandeling gestart worden.

Indien uw kind fysisch kerngezond blijkt, wordt ingegaan op het voedingsschema, alsook op stressverlagende mogelijkheden zowel voor u als uw baby. Wij denken hierbij o.a. aan babymassage. Door de babymassage bevordert u uw contact met uw baby en schept u een gevoel van geborgenheid en rust.

Vrijblijvend kunt u ons bereiken op de kinderafdeling, T +32 50 63 32 49.

Altijd welkom!