> AZ Zeno  >  pers  >  AZ Zeno campus Blankenberge blijft bestaan

AZ Zeno campus Blankenberge blijft bestaan

29-03-2018

Op 22 maart verhuisden de eerste patiënten van AZ Zeno naar de nieuwbouwcampus. De oude campus in Knokke-Heist sloot daarbij definitief zijn deuren. AZ Zeno campus Blankenberge blijft bestaan. Patiënten kunnen er blijvend terecht voor alle consultaties, ambulante revalidatie, Sp cardiopulmonaire revalidatiedienst, Sp locomotorische revalidatiedienst, radiologie, laboratorium, geriatrie en dagziekenhuis (zowel oncologisch als chirurgisch). Daarnaast blijft ook de spoedgevallendienst met interventievoertuig er actief en kan je er dus 24/24u. terecht voor dringende medische hulpverlening. Meer dan 90% van de patiënten zal blijvend op de campus in Blankenberge terecht kunnen. Het resultaat van jarenlange inzet en onderhandeling van AZ Zeno met de actieve steun van alle lokale politici en stadsbestuur.

Enkel de patiënten op de diensten interne geneeskunde en chirurgie verhuizen op 29 maart naar de nieuwbouwcampus in Knokke-Heist. Om 8u. vertrekt de eerste colonne van 10 ambulances richting nieuwbouw. De verhuis verloopt in nauwe samenwerking met politie en Rode-Kruis. De patiënten krijgen een reispas mee, samen met een Zeno tas voor hun persoonlijke spullen en medicatie. Bij het verlaten van het oude ziekenhuis en bij aankomst in de nieuwbouw wordt een checklist overlopen die de medische toestand van de patiënt voor en na de verhuis in kaart brengt. Eens aangekomen in de nieuwbouw wordt een vooraf doorgegeven familielid of contactpersoon van de patiënt persoonlijk verwittigd over het verloop van de verhuis.

 

Ambitieuze toekomstplannen

Naast het behoud van deze bestaande activiteiten heeft AZ Zeno ambitieuze plannen voor uitbreiding en vernieuwing van de campus. Samen met architectenbureau Fast Forward Architects werd een plan uitgewerkt waarbij zowel personeel als patiënt over meer comfort zal beschikken.

Eenpersoons patiëntenkamers zullen door middel van een geveluitbreiding 11m² vergoot worden en beschikken over een douche. Er wordt een groene omgeving buiten het ziekenhuis voorzien en het gelijkvloers wordt omgebouwd tot een gespecialiseerde aangezichtskliniek. Bovendien worden patiënten in de toekomst persoonlijk onthaald in AZ Zeno campus Blankenberge. De campus zal als volwaardige en complementaire site blijven bestaan. In mei 2018 starten de eerste werken.

Belangrijk: vanaf 29 maart kunt u AZ Zeno campus Blankenberge bereiken via een nieuw algemeen telefoonnummer : +32 (0)50 534 000. Voor alle praktische informatie rond de verhuis en de toekomstplannen van campus Blankenberge kunt u terecht op de website van het ziekenhuis www.azzeno.be

 terug naar het overzicht