> AZ Zeno  >  pers  >  AZ Zeno verhuist patiënten naar nieuwbouwziekenhuis tijdens zorgvuldig voorbereide verhuisdag

AZ Zeno verhuist patiënten naar nieuwbouwziekenhuis tijdens zorgvuldig voorbereide verhuisdag

22-03-2018

Op 22 maart verzamelden vroeg in de ochtend 10 ziekenwagens van het Rode Kruis, enkele minibusjes en een zestig koppig verhuisteam om de patiënten van AZ Zeno naar de nieuwe campus over te brengen. De hele operatie werd gedurende vele maanden tot in de kleinste details voorbereid. De verblijvende patiënten waren omstreeks 12u. allemaal veilig aangekomen op hun nieuwe bestemming.

Om 6u. vertrok de eerste ambulance naar de nieuwbouw en vanaf dan vertrok om de 5 min een patiënt richting nieuwbouw. Om vertraging aan kruispunten te vermijden werd politiebegeleiding voorzien. Op die manier kon het strakke tijdschema naadloos worden aangehouden.

Patiënten van AZ Zeno kregen een reispas mee, samen met een Zeno tas voor hun persoonlijke spullen en medicatie. Elke patiënt werd voor de verhuis door een arts gezien, die dan besliste of de patiënt kon verhuizen. Bij positief advies werd de patiënt door de verpleegkundigen voorbereid. Bij het verlaten van het oude ziekenhuis en bij aankomst in de nieuwbouw werd een checklist overlopen die de medische toestand van de patiënt voor en na de verhuis in kaart bracht.

Eens aangekomen in de nieuwbouw werd een vooraf doorgegeven familielid of contactpersoon van de patiënt persoonlijk verwittigd over het verloop van de verhuis.

De dag was een knap staaltje van teamwork en bleek zowel voor personeel als patiënt een onvergetelijke ervaring. Volgende week, op donderdag 29 maart, zijn een aantal diensten van campus Blankenberge aan de beurt. Deze campus blijft wel bestaan.

 terug naar het overzicht