> AZ Zeno  >  nieuws  >  maatregelen coronavirus - update 28 maart

maatregelen coronavirus - update 28 maart


28-03-2020

Door verstrengde maatregelen van de overheid worden alle niet-dringende afspraken/consultaties uitgesteld. Dringende en noodzakelijke consultaties, onderzoeken en ingrepen kunnen enkel onder strikte voorwaarden doorgaan. In het ziekenhuis werden extra maatregelen genomen om de stroom aan patiënten en bezoekers te beheersen en kans op besmetting te verkleinen. Lees hier alle actuele maatregelen binnen AZ Zeno.

 

Bezoek

Bezoek is momenteel verboden. Er wordt een uitzondering gemaakt voor

  • materniteit: partner wordt toegelaten
  • pediatrie: één van de ouders wordt toegelaten
  • palliatieve patiënten: gelieve te overleggen met de dienst

Binnen ons ziekenhuis is er overal gratis wifi beschikbaar. We raden dan ook een virtueel bezoekje aan via Facetime/Skype/Whatsapp.
Patiënten die niet ervaren zijn met deze digitale manieren van communiceren kunnen beroep doen op onze sociale dienst. Zij hebben tablets ter beschikking en staan klaar om een gesprekje met het thuisfront te organiseren. 

 

Consultaties/ Afspraken

Alle niet-dringende afspraken/consultaties werden uitgesteld. Dringende en noodzakelijke consultaties, onderzoeken en ingrepen kunnen enkel onder strikte voorwaarden doorgaan. In dat geval is het de bedoeling dat u alleen komt.

Om de stroom aan patiënten en bezoekers te beheersen werden extra maatregelen genomen op campus Knokke-Heist

  • 1 draaideur werd gesloten, er wordt gewerkt met 1 centrale ingang
  • Grotere affiches met duidelijke richtlijnen werden verspreid
  • Aan de ingang werd een extra triagepost gecreëerd. Patiënten moeten zich identificeren bij aankomst.

 

Ingrepen

Alle geplande, niet dringende ingrepen worden opgeschort voor onbepaalde duur. Het operatiekwartier blijft open voor dringende en/of noodzakelijke ingrepen.

 

Symptomen

Heb je zelf symptomen als koorts en hoesten? Neem eerst contact op met je huisarts. Hij/zij zal je telefonisch ondervragen en eventueel doorverwijzen naar de triagepost van de huisartsen of indien ernstig naar de spoedgevallen van het ziekenhuis. Als de huisarts niet bereikbaar is, kan je naar 1733 bellen. Patiënten die niet tot de risicogroep behoren, worden niet meer standaard getest maar gaan onmiddelijk in thuisisolatie. 

 

Triage spoed

Op de spoedgevallen werd een extra triagecentrum gecreëerd voor de opvang van mogelijke COVID patiënten. Voor de garage werd een grote tent geplaatst als sas. De garage werd ingericht met extra wachtboxen. Via duidelijke signalisatie worden patiënten met symptomen naar de juiste plaats doorverwezen. Op die manier vermijden we contact tussen mogelijks besmette en niet-besmette patiënten.  

 

Bistro/ boetiek

De bistro is momenteel enkel toegankelijk voor medewerkers van het ziekenhuis, tijdens beperkte uren. Bezoekers en patiënten kunnen er momenteel niet meer terecht. De boetiek is gesloten.

 

Solidariteitsacies 

De vele solidariteitsacties zijn een hart onder de riem voor onze collega's. Een welgemeende dank aan iedereen die ons verraste met een attentie. 
Wil je graag zelf iets doen? Véronique Defruyt bundelt alle initiatieven en helpt mee met de praktische organisatie. Je kan haar bereiken via telefoon (050 534 205) of mail (veronique.defruyt@azzeno.be) 

 

Schenking materiaal 

Zoals in alle ziekenhuizen kampt ook AZ Zeno met een lage voorraad aan beschermingsmateriaal. Momenteel zijn we vooral op zoek naar chirurgische schorten, overalls en spatschorten. Heb jij nog materiaal liggen (zowel eenmalig/wegwerp als afwasbaar/herbruikbaar)? Breng het binnen tussen 8 en 18u in de centrale inkom van het ziekenhuis. Dank je wel! 

 

Intussen blijven de voorzorgsmaatregelen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus gelden. U kan ze hier raadplegen

 

Dank voor jullie begrip!


 terug naar het overzicht