> AZ Zeno  >  nieuws  >  AZ Zeno alert voor Corona-virus

AZ Zeno alert voor Corona-virus


Corona_AZZeno.jpg
Corona_AZZeno.jpg

31-01-2020

Eerst en vooral is er geen reden tot paniek: tot op vandaag is in ons land nog niemand besmet met het Corona-virus. Omdat de veiligheid van onze collega’s, de patiënt en de bezoekers echter op elk moment voorop staat, nam ons team infectiepreventie en -beheersing wel al het initiatief om iedereen grondig te briefen en werd opgeroepen om extra alert te zijn.

Het nieuw ontdekte coronavirus “2019-nCoV” vindt zijn oorsprong in de Chinese stad Wuhan, en heeft ondertussen ook Europese landen bereikt waaronder Italië, Frankrijk & Duitsland. Momenteel zijn er wereldwijd zo’n kleine 10.000 besmettingen in kaart gebracht.

“We hebben onze artsen en spoeddiensten gedetailleerd gebriefd over de diagnostiek en het verloop van de infectie, en een duidelijke procedure opgesteld om snel en correct te handelen bij het vermoeden van een geïnfecteerde patiënt. Het doel is zo snel en accuraat mogelijk de diagnose te stellen en door hygiëne- en isolatiemaatregelen de verspreiding van het virus ten aller tijde tegen te gaan. In het geval van een bevestigde 2019-nCoV infectie zal de patiënt in samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid overgebracht worden naar het referentieziekenhuis CHU Saint-Pierre in Brussel.”, vertelt Dr. Charlotte Trouvé (Klinische Biologie – Microbiologie).

Meer info over het Corona-virus vind je ook op de website van de federale overheid: https://www.health.belgium.be/nl/veelgestelde-vragen-over-het-nieuw-coronavirus


 terug naar het overzicht